Konvertovanje dinamickog sajta
Helo
Nemam preterano iskustva sa kreiranjem CD prezentacija pa mi je potreban savet. Imam recimo kataloski sajt u PHP-u i potrebno mi je "pretociti" ga u CD prezentaciju. E sad, kako to ne moze da ostane PHP, da li znate neki alat koji bi sajt konvertovao (brzo i jednostavno - daj Boze automatski) u formu koja moze da bude prebacena na CD. pretpostavljam da je najbolja varijanta da se konvertuje u HTML, mada bi mi svaki savet dobro dosao. Cheers Cony |
A sto ne bi napravila da se apache i mysql i php pokrecu sa cd-a? :)
Licno nisam radio, ali sam citao da je to moguce. Evo nesto sto sam nasao na google: http://www.wellho.net/solutions/gene...from-a-cd.html Naravno, samo ako ti to odgovara, ako bas mora html, sigurno moze, cak i malecno custom resenje ce posluziti (hint: mali spider koji prolazi kroz sajt i generise html strane), ili neki od gotovih spidera, website copier-a. |
Probaj WinHTTrack
|
Tako je, svaki program koji može da "skine" ceo sajt će ti skinuti HTML kod. Ja koristim Teleport Ultra
|
Za istu stvar sam koristio WAMPonCD, u jednoj arhivi od 22-23mb je sve, apache 1.3.27, php 4.2.3, mysql je mator 3.22.21, i neki perl koji služi da bi iskopirao neke od fajlova u temp direktorijum windowsa, jer mora da bude dozvoljeno pisanje po njima, ne sećam se tačno koje sve. Problem je što izgleda da je ova verzija koju sam koristio i poslednja, ali za "kataloški sajt" bi ove verzije php i mysql trebalo da ti završe posao.
Sad sam ga zavrteo kod mene na mašini, samo raspakuješ arhivu i uradiš subst da ti se njegov root pojavi kao disk. Postavi apache na port 8181, tako da bi trebalo da radi nesmetano i ako je na mašini instaliran neki web server. Ako imaš database fajlove za ovu verziju mysql dovoljno je da ih iskopiraš, središ konekciju i iskopiraš kod u htdocs. |
da ali trebalo bi ta prezentacija na disku trebala da radi i na drugim sistemima sem Windows-a, a koliko sam shvatila taj metod radi samo za Win.
Takodje, prezentacija bi trebala da bude operabilna za dummy korisnike - znaci stavi disk i pregleda sadrzaj kao sto pregleda sajt. Mislim da je konvertovanje u html mozda ipak najbolja solucija. |
Teleport PRO... plaća se ali je najbolji... jednostavno downloaduje ceo sajt... i kasnije samo iskopiras to na CD... provereno radi... cak mozes i autorun da napravis (proguglaj malo postoje programi koji pokrecu index.html u defaultnom browseru)...
|
^ teleport ne sluzi za to ... inace coni , ja mislim da ti je najbolje da dignes lokalni ws koji ce da gruva to...
|
:) pojasni
|
Citat:
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 00:45. |