TAB u <textarea>
Pokušavam da omogućim unos TAB u <textarea>, da ne prenosi kontrolu već da se unese baš karakter \t ... međutim kada pročitam keyCode dobije uvek 0. Da li postoji neki normalan način da se to uradi? Znači kada pišem u textarea i pritisnem TAB, da unese tab u tekst a ne da prenese kontrolu na sledeći element u formularu.
|
Mozda da napravis funkciju koja se aktivira na onKeyPress event. Onda u njoj proveris da li je pritisnut bas tab. Ako jeste, na postojeci tex u text area dodas tab znak (ascii je 0x09), bacis focus na textarea i to bi mislim bilo to.
Ovo je naravno samo ideja, ono sto mi je prvo palo na pamet :) [edit]Malo sam googlao na ovu temu i nabasao na ovo: http://pastebin.com/ Dakle sada ti samo ostaje da pogledas kod :)[/edit] |
To je prvo što sam uradio :)
Jedno interesanto ponašanje: kada stavim event "onKeyPress" onda ne provaljuje TAB, SHIFT, CTRL već moram da čitam posebno da li je pritisnuto nešto od toga... HTML kôd:
if (window.event) { Međutim kada stavim OnKeyDown... onda se drugačije ponaša. Dobijem odmah k = 17 za Ctrl k = 18 za alt ... čak mogu da pročitam i da li je pritisnut CAPS LOCK, k = 20 kao i F1, F2 ... tastere. I radio sam nešto ovako: if (k == 9) { insert .... "\t " } textareafield.focus(); medjutim nece da vrati focus na textarea. Ali kada uradim: if (k == 9) { alert (k); insert .... "\t " } textareafield.focus(); onda vraca focus. ?!?! E to bi sada moglo kada me nebi stalno nervirao alert() :) |
Citat:
|
Provalio sam ga :)
setTimeout('document.forms["name"].field.focus();',0); Ali opet radi samo na keyDown ne na KeyPress Možda je najbolje imate poseban handler za jedno i drugo na KeyDown hvataš specijalne karaktere: Alt, Ctrl, Tab... na KeyPress hvataš standardne: a,b,c ....1,2,3 ... Znači rešeno :) |
Isprica se ti sam sa sobom :)
|
Kad pogledam bolje - jesam :) Jbg, mislio sam da se neko zezao sa tim pa zna odmah resenje - ipak mi je trebalo 1/2 sata cimanja :)
|
Dobar monolog ;)
|
Što ste takvi? ok neću više :)
Imao sam problem, hteo sam pomoć, rešio sam pre nego što je neko uspeo da mi pomogne pa sam rešenje "turio" ovde ako nekome bude zatrebalo... nisam hteo da ispadne kao monolog :) Sorry. |
To i nije tako rijetka situacija na forumima... "Recimo ja" sam na elitesecurity imao nekoliko monologa... Ono, postavim pitanje, u medjuvremenu nadjem odgovor i postavim ga tu 'da se raja obuče', na kraju se sam sebi lijepo zahvalim... Mada, nisam siguran da li razgovori sa samim sobom spadaju u monologe ili u "slučajeve" :)
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 01:24. |