Predlozi za kategorije nagrada
Želim da ovo napravimo najdemokratskije moguće, znači za sve važno prvo imaćemo jednu temu u kojoj će članovi davati svoje pregloge. Krećemo od kategorija, u ovoj temi ćemo definisati kategorije po kojima nagrađujemo.
Tu postoje 2 pristupa. Klasifikovati ovako: - Best personal web site (ovde spada i blog, portoflio web site...) - Best coprorate web site - Best business web site (b2b, b2c...) - Multimedia / Art (sve flash-oliko) - Community (forumi, portali i sl.) - General / Misc (ovde je sve što ne spada u gornje kategorije) Ili nešto ovako: - Best visual - Best functionality and usability - Best animation - Best copy writing - Best structure - Best inovative U svakoj kategoriji nagrađuju se prva 3, a prvi se kvalifikuju za izbor "projekat godine" koji je nešto kao "overall najbolji od najboljih" Meni je nekako logičniji prvi predlog, predložite, dopunite, ispravite.. |
takodje glas za prvi prijedlog.
drugi mi je nekako previse "suv" i... ne znam kako da objasnim :) evo na konkretnom primeru: recimo da sajt nekisajt.com bude prvi u kategoriji "best visual". znaci da super izgleda, a za ostatak - koga briga? :) kategorisanje na osnovu prvog prijedloga mi ima vise smisla jer se radi o pravim kategorijama sajtova kod kojih treba uzeti u obzir sve (izgled && funkcionalnost && ...), dok bi po drugoj podjeli sajtovi bili ocjenjivani samo po 1 stavki (izgled || funkcionalnost || ...). |
Na prvu loptu, treba to jos filtirati:
Najbolji po kategorijama: 1. Portal (informativni sajt) -- od vijesti, preko sporta, do zabave 2. E-Biznis primjena 3. Kompanijski 4. Kultura, umjetnost i obrazovanje 5. Blog 6. Portfolio 7. Multimedija (Flash) 8. Zajednica (forumi) 9. Web aplikacija 10. Inovacija i eksperiment 11. IT dogadjaj |
A, zasto bi razbijao "blog/portfolio/personal", jednostavno neka bude kategorija "licnih" sajtova jer, evo prvi primjer koji mi pade na pamet: http://dnevnikeklektika.com/ - je l' vise portfolio ili blog? em stvara nedoumice oko svrstavanja u pravu kategoriju (slicno i sa "zajednice" i "portal": skoro svaki community - bar kod nas - ima forum u sklopu portala).
em ce tom logikom biti sto kategorija :) ... ili da pogasim sve tabove osim localhost-a, nesto sam se previse raspisao nocas :) |
Mungos, i ja sam razmišljao da usitnim kategorije, ali onda se setim da treba razmišljati i o tome koliko kod nas "nikne" kvalitetnih novih proizvoda GODIŠNJE u svakoj kategoriji? Doći ćemo u situaciju da imamo po 2-3 prijavljena u kategoriji. I ja sam za to da blog komotno ide u kategoriju personal.
|
kao smo profesionalci...
Citat:
Miloje |
Oliver: Vidiš, meni sem Dnevnik Eklektika (DE) ne pada na pamet ni jedan drugi sajt koji ima blog + folio kombinaciju. I ne vidim problem da DE konkuriše u obije kategorije. Zna se šta je lični sajt, šta blog, a šta folio i mislim da to ne treba trpati u isti koš.
Slažem se da se zajednica može utopiti u portal kategoriju. Da se nadovežem sa blogom, očekujem da kolege iz blogosfere podrže predlog da blog dobije svoju nezavisno kategoriju :) Alternativno da se ukine lični sajt ili utopi u blog kategoriju, btw. jel zna neko dobar lični sajt a da nije blog ili portfolio, vodnik.cjb.net?? S druge strane možda je Miloje u pravu da se trebamo baviti zanatskom stranom posla, znači usability, arhitektura, brending, vizuelna dekoracija, flash izvedba, itd. |
Definitno se slažem sa mungosom da IT Događaji moraju da budu posebna kategorija jer mi se čini da ih je sve više i sve su kvalitetniji. A i voleo bih da bar na simboličan način možemo da pokažemo zahvalnost za ogroman znoj i frustraciju oko organizovanja takvih stvari.
Možda ima smisla i Eksperimental kategorija, mada sam ja to mislio pod "general" odnosno "razno". |
A mozda samo nagraditi npr. top 5.
Svako ce da da komentar koji, zbog cega. Mozda se u toku godine pojave dva odlicna portala, a nijedna dobra web aplikacija, pa neko ostane kratikih rukava. Razmotrite i ovakvu soluciju. Inace glas za prvi predlog. |
@ zemljak mungos :)
pa, recimo, i ovaj je kombinacija: http://www.utp-code.com/users/bluesman/ :) blogovi su u 90+ % slucajeva licni, osim kao sto je slucaj sa guglovim blogom, flickr itd, tj. product-related. slicno i sa portfoliom: koliko portfolija nisu licni? ja ne znam ni za jedan, osim kada je u pitanju "obicna" sekcija sajta neke firme. |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 01:06. |