DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Submit forme na cudan nacin :) (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=10964)

centaur 24. 04. 2012. 19:07

Submit forme na cudan nacin :)
 
Situacija je sledeca.
Na nekoj stranici imam js kod koji preko ajaxa "dovuce" drugu stranicu u string.
Onda, kreiram novi dokument sa:
Kôd:

var doc = document.implementation.createHTMLDocument('');
doc.documentElement.innerHTML = result;

gde je result u stvari response koji je vratio ajax.
E sad, u tom novokreiranom dokumentu postoji forma gde bih ja promenio par stvari JS-om i odradio submit.
Da li je ovo prakticno moguce?

webarto 24. 04. 2012. 19:25

To možeš jednostavno uraditi sa jQuery... http://api.jquery.com/load/

Kôd:

$('#result').load('form.php', function() {
  alert('Load was performed.');
});

U callback funkciji uradiš to što hoćeš da izmjeniš, a možeš pozvati i drugu neku funkciju.

centaur 24. 04. 2012. 19:30

Pazi, meni nije problem da ucitam externu stranicu, smestim je u string, zamenim sta zelim....
Problem mi je da to formu (koja je u principu u JS stringu) submitujem.
Znaci, na stranici index.html, ucitam celu stranicu forma.html preko ajax-a, promenim sta zelim u formi i treba da odradim submit te ucitane forme.
Naravno, browser treba da ostane na index.html.
Da li je ovo prakticno moguce?

Da probam da objasnim jos malo detaljnije.
Ja mogu sa document.getElementById da pristpuim svim podacima u formi, medjutim, kada odradim document.getElementById('forma').submit()...corak.

MorenoArdohain 24. 04. 2012. 22:03

Moguce je, ali ne na nacin koji si naveo, pogledaj savete navedene ovde:
http://stackoverflow.com/questions/6...this-an-ie-bug
http://sanjusoftware.wordpress.com/2...-inside-table/

misk0 24. 04. 2012. 22:34

Klasican submit ce ucitati opet stranicu - istu ili neku drugu, svejedno ces imati ucitavanje.
Ukoliko samo zelis poslati podatke serveru, koristio AJAX. Post ili Get, nevazno je, onako kako ti je lakse

centaur 24. 04. 2012. 23:14

@MorenoArdohain
Hvala, ali to nije to ono sto meni treba.

Citam ovo kako sam pokusao da objasnim, nije ni meni jasno, a kamo li nekom ko to cita.
Da probam od pocetka.
Imam stranicu index.html, i ona samo ocitava recimo scripts.js gde se nalazi sav java script.
Taj java script, kada se ucita pomocu ajaxa pozove stranicu page.html (na kojoj se nalazi forma koja ja treba da submitujem) i sve to smesti u jedan string.
Evo i primer koda:
Kôd:

var xmlHttp = new XMLHttpRequest();
var url2 = "get.html";
xmlHttp.open('GET', url2, true);
xmlHttp.onreadystatechange = function() {
        if (xmlHttp.readyState != 4) {
                return;
        }
        var result = xmlHttp.responseText;       
};

Znaci, u results sada imamo ceo HTML stranice gde se nalazi forma. index.html je totalno nebitna stranica, osim sto se u njoj ucitava scripts.js.
Sada, uradim ovo:
Kôd:

var doc = document.implementation.createHTMLDocument('')
doc.documentElement.innerHTML = result

I to sve lepo radi, ja sada mogu da menjam vrednosti polja u formi, npr ovako:
Kôd:

var field1 = doc.getElementById('input_id');
field1.value = "nova vrednost";

I ono sto ja hocu, a sto ne mogu, je da odradim submit te forme.
Kôd:

doc.forms['id_forme'].submit();
ne radi....ne desi se nista.....
Da li je ovo uopste moguce?
Ako nije, svaki predlog je dobrodosao.
Verujem da sada moze da se razume sta ja ustvari pokusavam.

webarto 24. 04. 2012. 23:37

Ja sam ti rekao, ali ne slušaš, tvoj problem. Ne vidim razlog da ne koristiš jQ, koji će ti olakšati da savladaš ove probleme, uveliko.

centaur 24. 04. 2012. 23:53

jQuery ne koristim jer ga nije moguce koristiti u ovom slucaju.
Takodje ovo sto si ti napisao, ne radi ono sto ja zelim.
To ubaci html u odgovarajuci div u postojecoj stranici a ja to ne zelim.

misk0 25. 04. 2012. 00:02

Mozes se koristiti i drugim 'lukavstvom' za zamjenu citavog dokumenta:
Citat:

document.write("TvojAjaxString");
Ne znam tacno koji dio ti ne radi, ali jesi li probao da probas uraditi test:
console.log(document.forms['idForm']);

da vidis sta ces dobiti?

Ako ne dobijes nista - ne moze da je nadje, moguce je da trebas koristiti onLoad event body. Naravno, sav taj JS kod se poziva iz novonastalog HTML koda koji ti je doshao AJAX-om, right?

btw. sve su to generalno 'ruzne' metode tj treba ih koristiti ako stvarno nema drugog rjesenja.

centaur 25. 04. 2012. 00:08

^Poenta je da bude silent :)
Cim se desi neka akcija na index.html gubi se sva draz a time i deo slave ;)

Moze da nadje formu, cim mogu da promenim vrednosti za input elemente.
E sad, ne mogu da submitujem tu formu, posto je ona da kazem na neki nacin virtuelna.
Neznam da li je to uopste tehnicki izvodljivo.
Sva ostala resenja tipa ubaciti tu formu u hidden div, ili ovo sto je @webarto predlozio radi, ali nije silent.


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 16:53.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.