Nove grupe
Ne znam da li ste primetili, napravio sam dve nove grupe članova. Osnovna grupa su "registrovani članovi" i tu "upadnu" svi čim se registruju. Međutim primetio sam veliki šareniš, naročito oko potpisa na forumu, pa nije dosta ni 10 linkova već se boje u crveno ... i ko zna šta. Zato sam bio primoran da toj osnovnoj grupi uskratim neka prava za potpise, da onemogućim boje, veličine i više od 2 reda teksta.
Nove grupe su: 1. članovi: članovi su bar godinu dana i imaju najmanje 50 postova ili reputaciju 50. Oni imaju mogućnost da stavljaju u potpis šta god žele + još neke druge sitne stvari (na primer mogućnost čuvanja 200 PP za razliku od "običnih" usera koji mogu max 100) 2. VIP: to su ljudi koji su na forumu bar 2 godine i imaju bar 730 poruka (računam za 2 godine prosečno 1 post dnevno, ako su duže članovi onda je dovoljan i manji prosek) ili imaju reputaciju 100. Oni pored toga što nemaju ograničenja za potpise imaju i druge mogućnosti, 300 PP i mogućnost da premeštaju teme koje su započeli (iako nisu moderatori) i gledaju neke stvari koje "obični" članovi ne mogu da vide. --- Promocije su automatske, čim neko ispuni kriterijum za napredovanje u sledeću grupu, u roku od sat vremena bi trebalo da se ugrade-uje. Te osnovne grupe možete videti ovde: http://www.devprotalk.com/showgroups.php |
Nije lose, podrzavam, samo mi je malo to VIP gadno...podseca na BigBrother i slicne cirkuse...
|
Citat:
|
Citat:
|
Ja nisam mogao u sekundi da smislim ništa pametnije, mada ne mislim da VIP treba da asocira na ove koje spominješ, taj termin je daleko širi, stariji i poznatiji.
Dušane, ne znam kako si to zamislio... kako misliš da napravim grupu watcher? Po kom kriterijumu treba da dodajemo ljude u tu grupu? Moguća su samo 3 kriterijuma: reputacija, datum učlanjenja i broj poruka. Ako neko samo čita a ne piše, mogu eventualno po datumu učlanjenja, ali šta dobijaju ti "watcher"? Mogu eventualno da dodam usergroup u koju može da se prijavi svako pa sam da se deklariše kao "watcher"... to nije frka. Šta više, mogli bi da definišemo grupe "development, design, marketing...." pa da sam biraš u kojoj si grupi - to bi bile više kao kategorije nego neka dodatna prava. |
S obzirom da čitači retko učestvuju u diskusijama i samim tim reputacija i broj postova su kriterijumi koji ne mogu da dođu u obzir (sem ako neko sa reputacijom i odgovarajućim brojem postova želi da postane watcher - tj. super user ili šta već). Tako da na osnovu datuma učlanjenja i ličnog zahteva za dobijaje privilegija koju moraju da odobre bar dva moderatora ulazi u grupu i dobija privilegije čitanja stvari koje obični korisnici ne mogu.
Nešto tako. |
a gdje se vidi taj status?
|
^
evo ovde: "you have XY messages stored, of a total 200 allowed" @STELLANOVA: meni je VIP ok, ne pratim TV, nit novine, te mi je VIP rec ostala 'cista' |
Nije vezano samo za tv nego za potrebu da se preko tri slova uvode neke klase i velicaju razlike ;)
|
Koji si ti lik, nevidjeni :D Pa evo mogu da stavim i 4 slova: "Sise" ili više slova "Jajare", da li bi te to onda zadovoljilo? :)
Kakvo veličanje razlika? Jednostavno, sve više je ljudi koji se registruju, nabudže potpis, ušarene ga i krenu da spamuju... ti ih ne primećuješ jer im brišemo postove i teme koje otvaraju. I naravno da takve ne trebaju da imaju isti tretman kao neko ko je na forumu 2-3 godine. Svi smo jednaki, ali su neki jednakiji od drugih. I to je normalno. Šta tebi smeta tačno ? To što se zove vip ili što oni mogu nešto što novi članovi ne mogu? |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 20:01. |