Predlog za CMS
Imam ideju za par projekata i razmisljam da li se neki od postojecih CMS-ova moze iskoristiti.
Deluje mi da moze biti lakse, jeftinije i "dovoljno dobro" u odnosu na pravljenje kompletne nove aplikacije. Projekat tipa: - postoje korisnici koji se loguju usernameom i passwordom - korisnici mogu da salju svoje "artikle", koji mogu da imaju svoje attachmente u formi slika, video zapisa itd. tipa kobaja grande :) - artikli mogu da se oznace tagovima, postave u (sub)kategorijama - artikli mogu biti i samo tekstualni, tipa, oglas - artikli mogu da se pretrazuju kljucnim recima, tagovima - drugi korisnici mogu da ocenjuju artikle, daju komentare, forwarduju dalje (email, facebook, itd.) - postoje i "read only" odeljci za korisnike: about, news, home, help, ... kao i neki nepredvidjeni koje mozemo sami dodati po nekom templateu. - tehnologija: PHP ili (preferirano) .NET, MySQL... - da moze vizualno da se "preuredi" po zelji Ako postoji CMS koji ovo radi, on bi takodje trebao da bude otvoren za modifikacije - tj. operacije koje bi bile specificne za sam projekat, a koje verovatno ne postoje u generickom CMS-u. Npr. integracija sa Google Maps, pravljenje REST API-ja itd. Moguce su i komercijalni (npr. Vivvo) ako oni mogu da ispune ovo gore navedeno. Tnx. |
Pa ovo može bilo koji CMS, čak i Textpattern i Wordpress, ali ja bih se ipak odlučio za ExpressionEngine u ovom slučaju, čisto jer je malo ozbiljniji oko user managementa.
|
^ tnx
Nisam web programer/dizajner pa mi je zbog toga nepoznato... a stalno se spominje "ovaj sajt tera drupal, onaj sajt je **** - radi na joomlu" itd. Imam neke ideje pa mi treba nesto prosirivo, a sto bi radilo "backend" za gore navedene "podrazumevane" potrebe. |
Pa generalno ti kada vec biras mozes da biras sta god tebi odgovara ... bar u danasnje vreme imas lepih cms-ova ... vise pogledaj da li ti logika rada odgovara
|
Sve traženo WP pokriva u osnovi.
|
Moja preporuka jedan od dva trenutno najpopularnija CMS-a: wordpress ili joomla.
|
Sajt bi bio manje licni blog, a vise kao "community".
Npr. za sajt ovog tipa http://www.dailymotion.com/en , da li je pomocu nekog od navedenih CMS-ova moguce ostvariti, verovatno uz vece modifikacije. Nisam video u tako nesto u njihovim galerijama sajtova, pa razmisljam da je mozda suvise ocekivati "svemoguci CMS". |
uhm tebi treba neki youtube clone :)
|
^ :) tnx, to je bio pravi keyword
|
Ovo možeš bez problema da postigneš sa WP uz eVid ili TV elements template. Pre će biti ova eVid tema koja je samo 20$.
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 02:11. |