DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   Web Hosting, web serveri i operativni sistemi (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Preporuka za hostingom (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=11228)

Anakin14 26. 09. 2012. 16:16

Preporuka za hosting
 
Imam mnogo problema sa hostingom na veratu, server ima pada jednom u 2,3 dana, a danas je pao na 4,5 sata..

Ja sam dobro svestan da shared hosting ne vredi nista ali receno mi je da ovo sto imam moze da se gura na veratovom hostingu (koji kosta oko 80e godisnje)..

U pitanju je sledeće: Wordpress instalacija sa oko 30-tak pluginova, 5000 unikatnih dnevno - nekad skoci na 10 000, sajt je www.pravaprica.rs nista zahtevno, jedini plugin koji radi u pozadini je backup, sve ostalo generise sadrzaj.

Danas smo resili da menjamo hosting?Koji hosting preporucujete? Koji preporucujete za neki skok na 20 000 unikatnih dnevno?

Ako vam treba još informacija napisite.

Hvala.

X3mE 26. 09. 2012. 17:34

80€ godišnje? OMFG.

Pretpostavljam da će ti većina ovde preporučiti AdriaHost, i ja se slažem sa njima.

Jedina stvar koja mi se kod njih ne sviđa je to što ograničavaju broj MySQL baza i addon domaina, mada je to više do mene - pošto volim da imam brdo malih projekata na istom hostu, na kojima nešto testiram, i koji ne prave gotovo nikakav protok.

Za guranje jednog sajta je više nego ok.

webarto 26. 09. 2012. 18:07

http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_vserver/vq7

3banchi 26. 09. 2012. 18:21

Sajt se vuce ko prebijena macka, samo naslovna vam je 6.3 MB sto je duplo vise nego recimo naslovna b92 koji je solo na serveru.
Ima verovatno prostora za optimizaciju...nisam siguran za bilo koji shared.
Proverite malo na pingdom ili slicno.

MorenoArdohain 26. 09. 2012. 18:37

Citat:

Originalno napisao 3banchi (Napišite 108618)
Sajt se vuce ko prebijena macka, samo naslovna vam je 6.3 MB sto je duplo vise nego recimo naslovna b92 koji je solo na serveru.
Ima verovatno prostora za optimizaciju...nisam siguran za bilo koji shared.
Proverite malo na pingdom ili slicno.

Ako cemo pravo, tih 6.3MB ukljucuje ne samo content sa pravaprica.rs, vec i sa drugih servera (FB, google).. Inace je 3.5 MB.
Ali svakako ga treba optimizovati.

3banchi 26. 09. 2012. 18:45

^ meni meri 4.6 sa domena ali nebitno :)

Anakin14 26. 09. 2012. 18:51

cekajte, kolko ja razumem vi merite koliko je veliki html i media koji server salje (kad smo vec kod toga gde merite?), mozda nisam u toku ali kakve to veze ima sa optimizacijom php-a i servera, to ima veze sa optimizacijom html outputa koji generise php i sa brzinom ucitavanja itd, a mene interesuje kako da izmerim koliko mi je sam php kod optimizovan i koliko trosi resurse, i naravno da li je ovakvom sajtu dovoljan shared hosting ili mora da predje na namenski?

tasmaniski 26. 09. 2012. 18:51

Btw, imate neke error-e koji se prikazuju na stranicama

Fatal error: Call to undefined function wp_gdsr_render_article() in /home/usefkg/public_html/pravaprica.rs/wp-content/themes/tribune/single.php on line 101

MorenoArdohain 26. 09. 2012. 19:44

@Anakin14: Sve se racuna - u vasem slucaju Apache moze da se muci sa serviranjem sadrzaja pogotovu kod velikog broja konkurentnih posetilaca.

ivanhoe 26. 09. 2012. 20:12

Mozes da pogledas otprilike perfomanse web servera tako sto izmeris koliko vremena prodje da se posalje html strana. Recimo u Chrome browseru to mozes preko Tools -> Developer Tools, pa onda Network tab. Prva stavka je sama HTML strana koju web server salje i tu te zanima Waiting koliki je. To je vreme koje prodje od kad je browser poslao request, pa dok web server ne odgovori i kod vas je izmedju 5 i 6 sekundi sto je jako sporo. To prakticno znaci da se Worpdress jako muci sa generisanjenm stranice: ili je preopterecen sam server ili je baza jako spora, ili i jedno i drugo.

Konkretne podatke za Wordpress profilisanje najlakse je uzeti sa ovim pluginom: https://github.com/topdown/WP-Benchmark (koliko memorije, koliko requesta bazi, koliko inkludovanih fajlova, itd..)

Koliko sam ja pogledao sadrzaj sajta ne postoji nikakav razlog da Wordpress to ne moze da servira sa obicnog sharovanog hostinga, tako daje presuda definitivno da je ovaj hosting ocajan i da bi trebalo da ga zamenis.

Takodje kao sto su ti vec rekli i samom sajtu bi pomogla optimizacija, dodavanje kesiranja i sl..


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 01:01.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.