DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   Regular expression i htaccess (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Htaccess na Loopiji pravi problem (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=11245)

martinluter 10. 10. 2012. 20:19

Htaccess na Loopiji pravi problem
 
Imam neki nalog na loopiji i pokusavam da ga iskoristim za neki svoj sajt, ali me mori ovo oko htaccess-a, nije isto kao na ostalim serverima.
Primer:
www.domen.com/oglasi/
HTML kôd:

RewriteEngine On
 
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d

RewriteRule  ^(.+)  $1  [L]
 
 
RewriteRule ^(.*)/$ $1.php?page=$1 [L] 
RADI NA OSTALIM SERVERIMA na LOOPIJI NECE

RewriteRule ^(.*)/$ $1?page=$1 [L]
RADI NA LOOPIJI

Kod primera koji radi na loopiji ne mora da se dodaje ".php" iza prve promenljive $1 dok kod onog drugog primera je potrebno ".php".

Ako neko ima ideju kako da prvi primer radi i na loopiji jer tako radi na mnogim serverima, a i u localhostu mi je potrebno da bude $1.php da bi radilo.

webarto 10. 10. 2012. 20:36

Probaj da uradiš escape, tipa \. ...

mileusna 10. 10. 2012. 20:41

Verovatno je na Loopiji isključena MultiViews opcija na Apaču dok je na drugim hostinzima uključena. http://httpd.apache.org/docs/current...gotiation.html

Ja lično preferiram da uvek isključim MultiViews jer u kombinaciji sa mod_rewrite može da dovede do velikih problema koje je teško otkriti (ako ne znaš za MultiViews foru).

Ako malo bolje pogledaš logičnije je ovo što radi na Loopia, skript ti se zove skript.php a ne samo skript, tako da bi se pre moglo reći da si ti na drugim hostinzima navikao da radiš pogrešno. Sad sve zavisi od ličnih preferencija, ali moje je iskustvo da content negotiation može da prouzrokuje mnogo glavobolje.

Možeš da probaš da dodaš u .htaccess
Kôd:

Options MultiViews
ali pitanje je da li će da radi, zavisi da li je dozvoljeno da sam setuješ opcije u .htaccess (AllowOverride je dozvoljen). Ako ne radi na taj način a u pitanju shared hosting, tj. ne možeš da promeniš konfiguraciju Apača, onda se pomiri da je tako...

martinluter 10. 10. 2012. 21:14

@mileusna,
ovo sam ubacio: "Options MultiViews" i ima uticaja ali ne sljaka.
Kada to ubacim vraca rezultat:
The requested URL /oglasi/ was not found on this server.

a bez toga vraca nagomilane .php:
The requested URL public_html/oglasi.php.php.php was not found on this server.

@webarto, probah da ubacim na nekim mestima tvoj predlog, ali nece, nisam siguran da to postavljam kako treba.

Sad videh na jednom forumu da treba crtica ispred "Options -MultiViews", ali mi vraca opet gresku, ali nekako glupu jer fajl oglasi.php postoji:
The requested URL public_html/oglasi.php was not found on this server.

Aaa, evo ga, ubacivanjem "RewriteBase /", radi. To je toJ! Hvala Mileusni i Webartu, big menovi!


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 15:06.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.