DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   Linkovi (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Interesantan servis u Srbiji / Compact servis (IaaS & SaaS) (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=11336)

Ivan 17. 12. 2012. 21:19

Interesantan servis u Srbiji / Compact servis (IaaS & SaaS)
 
Resavanje problema u infrastrukturi jednostavnim servisom: http://airtouch.rs/compact_servis_in..._bezbedno.html.

Btw, da li znate da li ima slicnih kompanija koje pruzaju ovakve usluge?

ivanhoe 18. 12. 2012. 05:12

onako laicki, u cemu je tacno razlika u odnosu na klasican VPN?

nn.nn 18. 12. 2012. 18:32

Laički, ovo je verovatno namenjeno manjim firmama, odnosno firmama koje nemaju odgovarajuće ICT osoblje da sve to povežu i održavaju.

Ivan 18. 12. 2012. 23:27

Bas tako, igrao sam se sa ovim uredjajima (Meraki) i pojednostavili su pristup odrzavanju i postavljanju infrastrukture u velikoj meri. Npr dovoljno je da postavite uredjaj na ulaz u mrezu i da dobijete potpuni monitoring aplikacija i servisa koji se vrte na mrezi, odakle poticu, traffic shaping po korisniku, content filtering, vpn sa par klika, site to site vpn u par klika, bezbedan wifi, itd itd ...

Sva podesavanja se vrse sa centralne lokacije koja je u cloudu, sto znaci da i laik moze da postavi uredjaj (napajanje i mreza ili PoE) a da upravljanje vrsi strucna osoba. Btw, Cisco je kupio Meraki pre par dana :)


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 23:28.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.