DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Bye, bye MySQL (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=11579)

nn.nn 19. 06. 2013. 09:44

Bye, bye MySQL
 
Izgleda da MySQL, počevši od 5.3.31, nije više pod GPL licencom:

https://blog.mariadb.org/mysql-man-p...away-from-gpl/

tasmaniski 19. 06. 2013. 10:38

I dugo je potrajao.
Mislio sam da ce ga oracle "unistiti" mnogo ranije ...

mileusna 19. 06. 2013. 14:16

Citat:

Red Hat has confirmed it will switch from MySQL to MariaDB in the upcoming release of its Enterprise Linux 7. The release will also include extended support for MongoDB. By extension, both database management systems will be used in CentOS.
http://www.techweekeurope.co.uk/news...mariadb-119155

dinke 19. 06. 2013. 15:10

>>Izgleda da MySQL, počevši od 5.3.31
Aktuelna verzija 5.6.x. Dobro jutro i tebi :)

Dušan Dželebdžić 19. 06. 2013. 16:16

Članak je ažuriran, tvrde da se radi o bugu http://bugs.mysql.com/bug.php?id=69512

nn.nn 19. 06. 2013. 17:27

Citat:

Originalno napisao dinke (Napišite 110650)
>>Izgleda da MySQL, počevši od 5.3.31
Aktuelna verzija 5.6.x. Dobro jutro i tebi :)

Zar već jutro? No, ja ionako planiram da skroz pređem na PostgreSQL, da i meni svane. ;)

Dejan Topalovic 21. 06. 2013. 00:56

Onaj ko je mislio da ce Oracle nastaviti odrzavati MySQL i nuditi ga kao besplatnu alternativu svom RDBMS-u je stvarno bio naivan. :)

Ironija je sto se Monty godinama opirao prodaji MySQL-a Oracleu, ali ga je iskusni lisac Lari Elison nadmudrio pomocu Sun-a ... Iskreno, ja da planiram razvijati neku komercijalnu aplikaciju, razmislio bih dobro, da li bih presao na MariaDB, jer ko zna kad ce Montyu pasti opet na pamet da proda svoju "bebu"...

PostgreSQL je sasvim solidan i preporucujem svima da ga pocnu koristiti...

mangia 21. 06. 2013. 01:50

Ja sam već započeo prilagođavane koda za PostgreSQL... Ima nekih kilavih stvari koje iritiraju ali odlično rješenje sa kojim ne moraš kuvati u glavi šta će biti, kako će biti...

Montiju ne vjerujem tako da ću Mariu preskočiti...

Edit

Vrlo interesantan projekat http://www.pgmodeler.com.br/


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 22:02.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.