DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   Code snippets (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=46)
-   -   JS Slide toggle - No JQuery (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=11587)

sinisake 28. 06. 2013. 21:23

JS Slide toggle - No JQuery
 
Besposlen (a nejak) um je djavolje igraliste™. Visak slobodnog vremena, pa... :1026: jos jedna suvisna stvarcica. Elem, ako neko slucajno ne zeli da inkluduje ceo JQuery framework, a da bi izveo nekoliko sitnih animacija na sajtu, odradio sam jednu toggle funkcijicu u cistom javaskriptu (inspirisan jednim pitanjcem sa SO-a). Pa, eto, ako zatreba... Skriptica je limitirana (trenutno podrzava samo animiranje nekoliko css propertija, preko ID-a elementa, i pocetna pozicija mora da bude definisana u css-u, i jos ubacena kao argument u funkciju :1027: - to mi se nikako ne svidja, pokusavao sam da izbegnem, ali... bilo bi dobro da neko (po)kaze kako bi to moglo efikasnije da se odradi...) Kako god - radi ono cemu je namenjena.

http://jsfiddle.net/sinisake/Yzvb3/

Br@nkoR 04. 07. 2013. 09:28

Možeš umesto document.getElementById koristiti document.querySelector odnosno document.querySelectorAll ili http://sizzlejs.com
Što se tiče skripte pogledaj malo stariju:
http://www.slideshare.net/madrobby/m...-lines-of-code
https://github.com/madrobby/emile

ili npr:
http://visionmedia.github.io/move.js/
http://extralogical.net/projects/firmin/
http://lvivski.com/anima/
...

A što se tiče pamćenja početne pozicije možeš npr. koristiti HTML5 data-* Attributes


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 07:50.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.