DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   Marketing i SEO (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kako iskorisiti posetu sa Google Images? (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=11615)

miljant 18. 07. 2013. 21:23

Kako iskorisiti posetu sa Google Images?
 
Imam blog sa 400-500 unikatnih poseta dnevno. Mesečno sam koristio do 5GB protoka na hostingu, a ograničen sam sa 50GB. Međutim, pre par dana nalog mi je suspendovan, jer sam prekoračio dozvoljeni mesečni protok. Kontakirao sam tehničku podršku i uduplali su mi bandwith, ali treba što pre da nađem rešenje jer kako sad stvari stoje ovo će se ponoviti.

Naime, pregledom Raw Access Logs fajla, shvatio sam da je problem jedna slika veličine 650kB koja ima veliki boj pregleda. Pokušao sam da iskoristim .htaccess fajl i blokiram hotlinking, ali bezuspešno. Server koristi nginx, pa je meni kao običnom korisniku onemogućeno da tako blokiram hotlinking. Naravno rešenje, je promeniti hosting i to mi je jedna od opcija.

Pokušavajući da shvatim ko me je hotlinkova uvideo sam da je to Google Images i da se ta slika na google.com pojavljuje kao prvi rezultat, a na google.it kao treći. Ta ključna reč prema Google Keyword Tool ima preko 1.200.000 pretraga mesečno, a u raznim kombinacijama preko 120.000.000. Nekad mi je bilo dovoljno 5GB protoka mesečno, a sad toliko koristim dnevno.

Problem je to što ja ne primećujem povećanu posetu na mom sajtu, jer novi Google Images ne vodi direktno na sajt, već sliku učitava sa mog sajta, a onda posetiocu nudi mogućnost da otvori stranicu. Sad razmišljam da bi bilo glupo blokirati hotlinking ili korisit robots.txt da bih blokirao google da mi ne indeksira slike, već da bih trenutnu situaciju trebalo iskorisiti i dovesti posetioce na sajt. Samo mi nije jasno kako to odraditi.

Inače ta ključna reč mi je u junu dovela na sajt oko 1500 posetilaca, a u prvoj polovini jula preko 1000.

f14Tr0n 19. 07. 2013. 02:24

A da nalepis neki watermark sa linkom do tvog sajta i da napises recenicu dve "seller texta" ? :))) Cisto da ih privuces da kliknu na nju nekako, pa ko dodje na sajt i upeca se kul :) Inace zanimljivo pitanje... :)

ivanhoe 19. 07. 2013. 03:49

Stavi neki promo text na sliku, da privuces ljude da kliknu Visit page...


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 03:17.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.