DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Organizacija baze (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=11774)

mslavko 05. 03. 2014. 16:52

Organizacija baze
 
Imam jednu tabelu sa nazivom "parcele", koja naravno ima svoj unique ID.
Povezane tabele sa tabelom "parcele" su tabele "mapa" gde se beleze koordinate, tabela "dokumenti", tabela "komentari"

E sad sa client strane dodajem i updejtujem podatke u ove tabele, ali koristim modal sa tabovima, zamislio sam to da se odjednom dodaju i podaci o parceli i koordinate i dokumenti i komentari.

S obzirom da su dokumenti i komentari odvojene tabele spojene sa tabelom parcele preko ID-a parcele kako to s obzirom da se sve odjednom dodaje u bazu, kako da dodam dokumente ili komentare kad jos uvek ta parcela ne postoji, znaci nemam za sta da se vezem, za koji ID, jer parcela jos uvek nije kreirana pa samim tim nema ni unique ID?

Kako da organizujem bazu da mogu da koristim odvojene tabele?
Da li da npr. dodam neki unique $kljuc sa nekom vrednoscu za parcelu ili ???

Nemanja Avramović 05. 03. 2014. 17:40

Pa prvo dodaj parcelu, pa uzmi njen ID, pa onda dodaj sve ostalo i poveži sa novo-dobijenim ID-em.

mslavko 05. 03. 2014. 22:59

To mi remeti UI jer hocu da se sve dodaje odjednom... ali nema druge

Nemanja Avramović 05. 03. 2014. 23:59

Pa ne treba da menjaš UI... dohvatiš podatke o parceli iz formulara, upišeš u bazu, pokupiš ID nove parcele, i dalje upisuješ podatke povezujući ih sa tim novim ID brojem... sve u istoj (php) skripti.


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 11:11.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.