DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   PHP (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Tacno vreme i odredjivanje vremenske zone (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=11954)

mslavko 07. 12. 2014. 13:27

Tacno vreme i odredjivanje vremenske zone
 
Pravim mobilnu aplikaciju koja je zasnovana na tasovima i vremenu. Tacno vreme je jako bitno jer odredjuje za koliko je neki zadatak zavrsen. Aplikaciju treba da koriste ljudi sirom sveta sa razicitih vremenskih zona . Ja sam za sada kreiram sistem koji preuzima vreme sa njihovim telefona (clientside), medjutim ovde moze doci do varanja s obzirom da kada se rucno pomeri sat aplikacija opet koriit to isto vreme, tako da nije mnogo pouzdano. Sa druge strane nemogu da koristim ni server time, jer su mi serveri u Evropi a jedna grupa klijenata u Australiji...

Kako da resim ovo?

Da li da od korisnika preuzimam samo vremensku zonu pa da ondak uporedjujem sa serverom? Da li ko imao slican problem i kako ga je resio?

agvozden 08. 12. 2014. 01:14

jednostavno -
ono sto se izvrsava na serveru upisujes u bazu, log, pod serverskim vremenom.
Kada prikazujes informacije onda dodajes vremensku zonu, a ovu obradu vrsis reverzibilno ako postoji unos vremena od strane klijenta...

DejanVesic 08. 12. 2014. 01:15

UTC i NTP i gotovo. I to ne za samo ovaj slučaj - preporuka je da se sve time/date referente vrednosti u bazi čuvaju u UTC-u a da radiš eventualno klijentsku konverziju (za prikaz) ako je potrebno.

Gde god da su UTC je svuda isto, tako da će trajanje taska biti izračunato uvek tačno, bez obzira na lokalno vreme uređaja.


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 20:12.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.