![]() |
Internet je za Evropljane postao jedno od glavnih sredstava informisanja...
Internet je za Evropljane postao jedno od glavnih sredstava informisanja, u čemu je pretekao štampu.
Građani Evropske unije provedu u proseku četiri sata sedmično na Internetu, a tri čitajući novine ili časopise, pokazali su rezultati ankete američke istraživačke kompanije "Yupiter research". Međutim, televizija i dalje zauzima prvo mesto u informisanju Evropljana, koji i dalje provode tri puta više vremena pred TV ekranom nego surfujući po Internetu, pokazalo je istraživanje tokom koga je anketirano 5.000 ljudi u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji. Stanovnici EU su 2003. godine provodili samo dva sata nedeljno na Internetu, čije korišćenje i dalje zavisi od godišta osobe i pristupa mreži velike brzine. U Francuskoj, koja ima najbolji pristup Internetu velike brzine, zabeležena je i najveća stopa korišćenja mreže, dok se Nemačka, gde je situacija obrnuta, nalazi na dnu lestvice, objavio je francuski dnevnik "Liberation". http://www.megafonija.net/vesti.php?...vesti&id=13220 |
Kod mene je Internet jedino mesto informisanja ... ne zato sto sam geek, vec zato sto je nasa stampa ofarbana politickim vetrom (kakav izraz) a TV prepun grand-mega-golih-kokosaka. I zato sto tako ustedim vise vremena za neke druge produktivne akcije ;)
|
Ja TV skoro da i ne gledam osim nekih filmova i tako, dnevnik, vijesti sve to bude na netu prije na dan, kasne oni svi..
|
ja koristim TV samo za Discovery, National Geographic, eXplorer i History Channel, i to ne previse cesto :) i, da, kad je sezona Formule 1 (jos kad ne bi gasili HRT2...) :)
Novine uzimam svaki dan, ali net dominira kao sredstvo informisanja. |
Ja i TV
Ja TV ni ne gledam, evo mesecima. Pogledam eventualno glavne vesti (koje mogu i da slusam na radiju dok sam za racunarom) i mozda neku bitnu emisiju, ali toliko toga ima da se uradi i sazna preko racunara da me TV ne privlaci.
|
Gledam samo odabrane kanale na kablovskoj. Obicno su to neki strani kanali ali najcesce za dobijanje informacija koristim internet i racunar.
|
Internet killed the video star...
|
Cak je finansijski isplativije.
Krajem prosle godine sam na razne casopise, novine, publikacije ... trosio oko 2000 dinara Godinu dana posle, imam istu kolicinu i kvalitet informacija a 800 dinara vise. Pritom, brzi internert a 10 ojra vise u dzepu malo li je na ovu skupocu? |
Imam srecu da se nalazim u evropskom ADSL raju (francuska). I to koristim maksimalno. Cena je 32,90€ i za to imam: fixni telefon (telekom liniju sam odjavio) sa besplatnim pozivima na SVE fixne telefone u francuskoj kao i prema 40 zemlje sveta (cela ex-yu osim srrbije :1043: ), ADSL od 24Mb i 37 TV kanala. TV ne koristim gotovo nikada. A net koristim cak i za placanje poreza, kupovine bioskopskih karata, shopping-a u velikim supermarketima (izuzetno prakticno kad na 2gi sprat treba da dignes 2 paketa vode i 2 paketa mleka :1064: ), kupovine voznih i avio karata, jeftinog odlazenja na godisnji odmor kao i naravno vesti iz bilo koje sfere zivota.
God Save The French ADSL :1081: |
ovo tako nije fer... ja sam na dial up-u :(
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 06:56. |