![]() |
javascript typewriter skripta...
yo all :)
da li neko zna JS za efekat pisace masine (dakle: typewriter), gde slova idu onako jedna za drugim, kao u filmovima gde je neki "space station project", i onda se dole ispisuju zelena slova: "Location: Mars Year: 2105 ....", i to se prosto zove typewriter text effect, cenim. ja sam googlovao dosta, nasao sam: 1) besplatnu skriptu, ali dosta traljavu, i onda kada sa njom recimo ispisujem <BR> ili ili tako nesto, on ispise bukvalno karakter po karakter, i onda kada ispise i poslednji karakter od <BR >, tek onda browser shvati da je to zapravo html, i onda prelomi red ili lupi space. to je uzasno. :D 2) skripte koje se placaju, neke u JS, neke u Javi, neke u flashu, i sve su tipa po 30-50$ (a necu da kradem i krekujem...) 3) nista vise...? ovaj moj specifican zahtev je da se napravi tipa kao mali monitor na sajtu, i da se na njemu ispise welcome poruka, u nekoliko redova, odredjenom bojom i sl, a IDEALNO bi bilo kada bi mogao i zvuk da se cuje, nesto kao: "taka-taka-taka... blip blip.. taka taka...", znaci kao iz filmova!! :D znam da je to previse sto trazim, ali ovo je forum za profesionalnce, zar ne? :1064: pa gde drugde da pitam ako ne ovde. ;) koje je resenje, po vama, najbolje, a da moze da se izvede to? poz, dootzky |
u flashu mozes da to uradis na milion nacina ....
|
hm ok, da...
ali sta ako bih zeleo da taj "monitor" ucinim interaktivnim...? u smislu da mogu da ukucam komandu, tipa: "clear", i da se ekran ocisti, i da mi blinkce i dalje prazan kursor na tom mestu? ili komanda "ls", i da mi on kao pokaze sadrzaj tog "foldera", ili stagod -> pazi -> u pitanju je zezancija, znaci nije to ni terminal ni OS, treba mi simple interakcija... zato sam i pitao da li postoji jos neki nacin.. :) hvala za savet za flash, ali -> ja to zamisljam ovako: - imam jedan <DIV>, a njegova pozadina je "ekran" tog monitora. - imam JS (ili nesto drugo), koja ispisuje sadrzaj teksta u taj ekran (tj. taj DIV) - i imam dole jedno polje, koje ima transparent background, i izgleda kao deo "monitora", a kada ga grunes, u tom DIVu se, opet, pokazuje neki drugi tekst :) a da ne bi bilo submitovanja stranice, sa celom tom formom i sve, mislio sam da probam da implementiram nekakvo AJAX resenje, ali to ce biti avantura za sebe... cisto me zanima kako biste to vi ljudi resili... :1064: znaci ideja mi je: - monitor - da se tekst ispisuje slovo po slovo, sa potencijalnim zvukovima (typewriter) - da u isti taj "ekran" moze da se ukucava komanda, koja ce interaktivno da reaguje sa tim ekranom, i ispisuje sledeci sadrzaj... vec sam uradio "do pola", mogu kasnije veceras da okacim to online, da vidite ideju, ali tu mi fali skipta koja ne bi ispisivala " ", pa onda i ";" i tek onda to postane space, znaci typewriter skripta koja vec ume da interpretira HTML tagove i sl. + nemam taj ajax modul, probacu sam da ga napisem, ali trebace mi vremena, cenim, jer nisam do sada probao ajax (tj. probao sam, nekih pola sata, i batalio jer mi vreme nije tada dozvoljavalo :P) thx anyway za ideju, poz, d :) |
Previše mi je dosadno, pa htedoh da isprobam ovo, možda posluži kao ideja, znači ništa posebno:
Kôd:
<html> |
zaboravio sam da napišem, pogledaj i css osobinu white-space, kako ne bi morao da koristiš <br /> i već \n i razmak(\s)
|
postojala je na webmonkey.com takva "virtuelna linux konzola" koju je jedan od likova iz te ekipa pisao u javascriptu ( i to pre nekih 10-tak godina :) ), samo ne znam da li to jos ima tamo, posto ih je lycos ugasio, pa pokrenuo ponovo... potrazi..
|
extra!
br@nkore, tastatura ti se pozlatila! bas sam TO trazio! :D @ ivanhoe: - probao sam da guglujem malo, ali obizrom da je ovo perfektno resenje -> no comment. sada cu probati da vidim da na svako slovo ubacim i onaj karakteristicni zvuk kao u filmovima, i onda cu ovde da vam dam link na svoj sajt, da vidite krajnji efekat! hvala momcovi, vrh pomoc, poz, dootzky :1042: |
@ivanhoe
Вероватно то није то али ево нечег сличног: http://ihome.ust.hk/~eegyh/ganux/ |
Uspelo Je!! :)
jeste malo potrajalo, cimao sam se izmedju jos 2 posla, ali bitno je da je i moj sajt konacno redizajniran!! :))
hvala vam svima za pomoc, i iskoristio sam sve sto sam mogao iz ovog thread-a, a evo rezultata: http://www.dootzky.com to je dakle samo moja licna prezentacija, ko se ne bude snasao -> bedak ;) :1074: :1064: programer i treba da ima programerski sajt, i nije mi bitno da je user-friendly :1074: hvala vam jos jednom, poz, dootzky |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 00:27. |