![]() |
SMS usluge u Srbiji. Iskustva?
Koje sve srpske kompanije pružaju SMS usluge u Srbiji?
SMS payments, odgovor na upit, prodaja sličica, muzike, java igara, that kinda thing. Sve je više "trgovaca" melodijama, igrama i sličica, kladionica Mozzart je implementirala set 'odgovor na upit' usluge, TV glasanja etc. Možda nisam bio dovoljno jasan, mislim na SMS usluge pod tzv. 'kratkim' brojem u formatu XXXX. Da napišem koje ja znam: 1. Starion, www.starionbgd.com - Imaju dobru reputaciju; Bluesman sarađuje sa njima :D 2. Litesphere, www.litesphere.org - Deluju pomalo neozbiljno, sudeći po sajtu i po jednom 'informativnom' razgovoru koji sam imao sa njima, koji ceo protekao u 'lako ćemo' fazonu. Neka me neko razuveri ako grešim. 3. CHS, http://chs.comtrade.co.yu/ - Orijentisani na 'velike igrače'. Ne interesuje ih mala privreda. :) 4. Balkan Cash, www.balkan-cash.com - Kažu da su prevaranti. Više informacija na ES forumu. I to je cela lista koju sam ja uspeo da "iskompliram". Ako neko ima još neki info, iskustvo, bilo negativno ili pozitivno, pozivam ga/je da to podeli sa nama. Thanx a bunch! |
Uh,... mislim da je bilo dosta priče o svemu ovome. Plašim se da se ne ponavljamo previše? Pretraži forum na primer po "sms naplata", dobićeš dosta informacija, ako postoji nešto što nismo dotakli - shoot :)
|
Ja sam pre 2 godine radio sa firmom SMS.net
U pocetku je sve bilo OK, a kada su trebali da nam plate, onda je bilo "pa vi imate malo poruka". Nikada nisu platili. Mislim da je tema veoma dobra i da zanima mnoge. Mene trenutno interesuje pravljenje SMS mailing liste. Ko to moze da mi odradi? |
Calling all stations...
Jedna od usluga koju nisam nasao je prodaja melodija, slicica i java igara/aplikacija. Ovo mi nije apsolutni prioritet, ali bih voleo da vidim takvu ponudu. To moze biti veoma profitablno i siguran sam da trziste moze da izdrzi sve nas. :)
Kao sto ste mozda primetili, novine su pune oglasa za ovu vrstu usluga. Da li ko zna ko su im 'provajderi'? Sa kim saradjuju? Da postavim drugacije: primetio sam da su svi (vecina barem) na kratkom koju broju koji pocinje sa 1, tipa 1XXX, iskljucivo za MTS mrezu. Ko pruza uluge na brojevima u ovom range-u? Saznao sam da posrednici (firme koje pruzaju SMS usluge) dobijaju samo odrecene setove brojeva; recimo firma dobije na koriscenje brojeve od 3000 do 3999, tako da bi trebalo da tacno zna ko sta radi. Istina, uz malo 'reverznog inzenjeringa' :D Da li ste i vi primetili koliko je ova cela SMS 'ujdurma' obavijena velom misterije? Da raspletemo cvor? I'm willing if you are. |
imas listu provajdera....zasto se njima ne obratis sa istim pitanjima...ili lepo zovnes mts ili telenor pa mozes da cujes i njihovo misljenje
|
Ja sam imao iskustva sa vise sms provajdera (StarionBgd, Evizio, Litesphere) a sada saradjume sa firmom Fonlider (www.fonlider.co.yu)
Mogu reci veoma lepe reci za Starionbgd, narocito sto se tice tehnicke podrske. |
Hvala za Fonlider link. To je upravo ono što sam tražio.
Viđao sam taj link, ali nikako da se setim da izgooglam... Kakva su tvoja iskustva sa njima? Saradnja, podrška i najbitnije isplata zarađenih sredstava... Nadam se da ti odgovaranje na ova pitanja ne predstavlja problem. Thanx again! |
Fonlider su "zasluzni" za glasanje Beovizije. Ispao je citav skandal, jer im softver nije procesirao ni 10% od poslatih poruka.
|
Da u pravu ste sto se tice beovizije. to sam i ja cuo. sto se tice podrske, ona je ok a za isplatu ne znam jer sam ja samp programer ali mislim da mi je klijent zadovoljan.
|
Probacemo...
Hvala za info. |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 00:41. |