DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   Flash (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Flash za iPhone (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=7937)

nixa 05. 10. 2009. 22:24

Flash za iPhone
 
http://labs.adobe.com/technologies/f...ppsfor_iphone/

Praktično u sledećoj verziji Flash bildera moćićemo da exportujemo iPhone aplikacije.

Idem sada da skinem betu :)

srdjan 06. 10. 2009. 12:46

Vrlo interesantno. :)

Ubi se mucenik da objasni da su native apps.

nixa 06. 10. 2009. 13:40

pa zato što svi žele da vide Flash na iPhone ali u varijanti da vide i banere :D

ovo je što se mene tiče i bolji tradeoff :)

pRED 07. 10. 2009. 10:57

"If I were a Flash developer, I wouldn't cheer just yet..." - http://is.gd/42ePt

srdjan 04. 11. 2009. 09:59

Ipak ne :)
 
Adobe points at Apple for lack of Flash on iPhone

Apple restricts use of technologies required by products like Flash Player. Until Apple eliminates these restrictions, Adobe cannot provide Flash Player for the iPhone or iPod touch.

pRED 04. 11. 2009. 10:32

hmm ... pa da, to je odavno bilo tako. Mislim da je ovde rec o mogucnosti Flash-a da kompajlira iPhone aplikaciju - ali ne u swf formatu?!
Iskreno nisam siguran posto nemam iPhone pa se bas i ne razumem u te "i" stvarcice ali sam ja otprilike tako shvatio celu ovu price ...

nixa 04. 11. 2009. 10:33

Nisi skapirao ... player je jedna stvar, a druga je stvar što ćeš moći da exportuješ aplikacije iz flasha u objective-c.

Mada realan problem je tu što taj export nosi i neoptimizaciju.

srdjan 04. 11. 2009. 11:18

Kapiram ja šta je... ali ovim poslednjim Adobe "podiže glas" u "našoj borbi protiv Apple Terms of Service" :)

Interpretiranu aplikaciju moguće je "odmotati" u native byte code, mene više zanima Java ( http://xmlvm.org ) koja radi sličnu stvar kao i Flash plugin.

Ali nisam siguran da će Apple dozvoliti takvo preskakanje...

nixa 04. 11. 2009. 11:31

Teoretski može da se i desi da Apple dozvoli Flash ... ipak je Tamarin u open source ... te mogu da naprave ako hoće svoj interpreter . Ono što je sigurno da Java neće da se vrti nikada na se nađe na jabuci nam :)

srdjan 04. 11. 2009. 11:43

^ ma nemoj :)

Elem, ovde http://xmlvm.org/iphone/ može da se nadje opis kako je uradjen Java->Objective C kros kompajler, ima i dobar video ko ima vremena.

Verujem na isti način funkcioniše i Flash plugin, pa nije totalno offtopic :P


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 08:41.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.