DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   Flash (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   cache (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=8961)

ivanhoe 27. 07. 2010. 19:55

cache
 
kako da sprecim flash da kesira XML koji ucitava?
Radi se o actionscript 3, koristi URLLoader() da ucita xml, i u Firefoxu posle ne mogu nikako da ga nateram da ucita fajl opet...

idealno bi bilo da mogu samo da mu posaljem neke headere sa servera, da ne moram da prckam po flashu, jel moze to?

noviKorisnik 27. 07. 2010. 20:11

Ja sam svojevremeno koristio trik sa dodatnim timestamp parametrom u adresi.

//ah, vidim sad tek da ne želiš da radiš na flash strani...

nixa 27. 07. 2010. 20:24

Odavno bese ali ovako ide


myXML.load("data.xml?cacher=" + new Date().getTime());

sima1980 08. 09. 2010. 11:31

nixa je u pravu, poenta je da se prosledi parametar posle naziva xml fajla koji ce svaki put biti drugaciji tako da flash player nece misliti da se radi o istom fajlu, a najlakshe je poslati trenutni datum i vreme. Ime parametra moze biti bilo koje tj. posle znaka ? moze ici bilo koji string (npr. imefajla.xml?bilosta=TRENUTNI_DATUM+VREME)

ivanhoe 08. 09. 2010. 11:46

hvala, ali bilo bi lepo da si procitao pitanje. Znam za timestamp, zanimalo me je pre svega kako i da li je moguce spreciti kesiranje pomocu headera (tj. da li flash postuje headere koji su mu poslati). U svakom slucaju taj je problem odavno resen.


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 08:41.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.