DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   Marketing i SEO (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kako napraviti ponudu za oglašavanje na sajtu? (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=961)

Dragan Varagić 01. 05. 2006. 19:49

Kako napraviti ponudu za oglašavanje na sajtu?
 
I dalje dobijam pitanja ovog tipa, pa evo teme i na DPT-u...

Obzirom da sasvim slučajno ( :) ) predajem ovu tematiku, a o kreiranju ponude online oglašavanja ima i u mojoj knjizi (www.pretraga.rs/knjiga), evo nekoliko naznaka kako se to radi:

- Najorganizovaniji način predstavljanja ponude oglašavanja naziva se media kit (www.google.com/search?q=define%3Amedia+kit). Čak i u prikazanim definicijama na Google-u može se primetiti da se ovaj termin često meša sa terminom Press Kit (www.google.com/search?q=define%3Apress+kit).

Media Kit predstavlja skup materijala koji pomažu potencijalnom oglašivaču da se odluči za vaš oglašivački servis, uključujući i detaljno opredeljenje o vrsti reklame i periodu oglašavanja.

Ostatak na
http://www.draganvaragic.com/weblog/...ruceni-clanci/

Vaša mišljenja?

Miloje Sekulic 01. 05. 2006. 22:54

Citat:

Originalno napisao Dragan Varagić
I dalje dobijam pitanja ovog tipa, pa evo teme i na DPT-u...

Obzirom da sasvim slučajno ( :) ) predajem ovu tematiku, a o kreiranju ponude online oglašavanja

....

Vaša mišljenja?

Online ili offline, svejedno cete se sretati sa istom psihologijom zakupaca oglasnog prostora u vasim medijima. Tu se radi o cistoj trgovini dakle:
- pripremite listu onih koju u vam vec bili klijenti (ako ima neko "jako ime" - tim bolje).
- pripremite par "uspesnih prica" vasih klijenata - u dogovoru sa njima
- pripremite se na cenjkanje i obaranje cena (razradite scenarije reagovanja)
- pripremite se za druge zahteve onoga koga vidite kao izvor finansiranja (razradite scenarije reagovanja)
- [i na kraju ali nikako poslednje] razradite kanale da uvaljate robu koja vam se ponudi za oglasavanje "na kompenzaciju" :1043:

Miloje

nixa 01. 05. 2006. 23:00

^ kompezacija bolest najmilija danasnjih privednika

Igor Salindrija 02. 01. 2007. 04:03

Možda je to bolest u Srbiji. Napolju je drugačija priča.

artur_dent 02. 01. 2007. 22:57

Ne prodje dan da ne spomenem, "kompenzacija - carobna rec srpskog biznisa"

dlaza 02. 07. 2007. 18:06

Ma, sve je dobro dok vam ne uvale polovne pentium 1 i 2 kao meni, da vidim ko moze da razradi kanale za prodaju toga, jedva se ratosiljah i to po damping ceni :(
Probati dokazivanje nasim privrednicima sta koliko vredi, to je uzaludna prica, njemu vise vredi komp koji je platio 1600 dm pre 10 godina nego info usluga koja objektivno njemu vredi bar 500 evrica. Vise ne radim kompenzacije, i kada se pogleda vreme izgubljeno na valjanje te robe, izadje na isto. E, ako mi ponude u kompenzaciju eurokrem ili guarane...

bokacbl 28. 08. 2007. 09:05

ponuda prije pokretanja sajta...
 
Pozdrav,

Pregledao sam ove tekstove koje je gosp. Varagić preporučio kao i druge modele za pravljenje ponude za oglašavanje na sajtu, međutim sada imam slučaj sa kojim se nisam susretao do sada.
Trenutno radim za klijenta poslovni portal (novosti, analize i izvještaji iz domena berzi, privrede, bankarstva i finansija i slično)
Predviđeno je da se sajt lansira početkom septembra i trenutno radim na njemu, i juče sam dobio ponudu jedne lokalne kompanije koja je čula o projektu i želi da se reklamira na sajtu?
Kako da napravim ponudu kad su oni vidjeli samo screenshot kako će sajt zgledati, a i sajt tek treba da bude lansiran i da se radi promocija??
Ima li neko ideje kako napraviti ovu ponudu neke okvirne cifre ili slično..
Hvala unaprijed

Goran Cirkovic 28. 08. 2007. 09:23

Skinite sa sajtova koji to vec imaju, npr. blic.co.yu ili naslovi.net

Treba izdvojiti 3 sata da se napravi lepa ponuda u pdf-u

bokacbl 28. 08. 2007. 09:52

da..
 
Da znam gledao sam ponudu ovih sajtova, kao i nekih drugih,
ali ovo mi ne može puno pomoći iz više razloga:
- sajt još nije krenuo sa radom, osnovni element svake ponude trebaju biti
statistike i struktura posjetilaca
- naslovi.net je član httppoola tako da kreiranje ponude slične sajtu koji koristi usluge neke oglašivačke mreže nije od velike koristi..

artur_dent 28. 08. 2007. 12:29

Ako su ljudi spremni da uloze u portal koji jos nije ni startovao onda im treba izaci u susret sa ponudom. Poseban status, sponzorstvo neke kategorije....


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 05:44.

Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.