Pogledajte određenu poruku
Staro 07. 04. 2006.   #11
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot

Datum učlanjenja: 18.05.2005
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman

Citat:
Originalno napisao Dejan Bizinger
Samo, kao sto je Goran spomenuo "velikog brata" to lici na to. Necu ni da pomislim sta bi se desilo kada bi neko upao u takav sistem.
Ti kao korisnik i vlasnik identiteta biras koje ces podatke da ostavis. Koliko je to nesigurnije od ostavljanja istih podataka na milion drugih sajtova. Sigurno si registrovan bar na 10 foruma i svuda imas iste podatke, zar ne? Zar nije lakse da imas to na jednom mestu, jednom uneto i sacuvano, a kada se logujes na forum, taj forum samo radi query na tvoj identitet i skuplja podatke koje si tamo ostavio.

To cak moze i po sistemu nekih permissions, recimo da ti dozvoljavas ili ne dozvoljavas da neki sajt cita tvoje podatke, pa neki log da vidis ko je i kada pristupao kojim podacima sa tvog identiteta... Ne mislim da je cak i malo nesigurnije nego ostavljanje gomile istih podataka na stotinama sajtova gde se trazi tvoja autorizacija.

Sto vise razmisljam sve vise mislim da moze da se odradi dobar sistem, jedino kriticno pitanje je kako ubediti vlasnike sajtova da implementiraju takav feature, odnosno da umesto da te maltretiraju da se registrujes na svakom posebno jednostavno prihvate da citaju podatke sa tvog identiteta. Najveci adut u prilog tome je sto bi u slucaju da se koristi centralni identitet znali sa najvecom sigurnoscu da su podaci tacni i ispravno uneti jer sam servis brine o tome.