Pogledajte određenu poruku
Staro 07. 04. 2006.   #18
bojan_bozovic
expert
Master

Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
bojan_bozovic is on a distinguished road

@bluesman

Ne shvatas, prvo ce to biti nocna mora za bezbednost. Ja odredjujem na kome cu sajtu ostaviti svoje licne podatke. Meni ne treba nikakva pomoc da izbegnem phishing, a novi browseri ionako imaju dobru zastitu od toga. Ovako ce svako moci da dodje do vise informacija nego sto treba (hint: DPT do moje adrese, broja telefona, itd.) osim ako ne odredjujem posebno pristup za svaku informaciju za svaki sajt, a lakse je upisati username BB i nesto kratko kao pass, ionako ce browser zapamtiti. Zaboga, ja imam sajt sa loginom, koliko ima fake e-mail adresa ne pitaj, ljudi umeju da se paze, ne brini se. Browser ionako pamti lozinke.
Ko god pokrene servis, mora i biti profitabilan, nekako zaraditi. Dalje, monopol na lozinke nije dobra stvar. To ce biti raj za phishing, jer ne moras imati poverenje posetioca da dodjes do njegovih podataka (to moze da se spreci opet sa dozvolama, ali podesavanje istih je veci problem nego staviti informaciju za username i pass)
Saobracaj: Ocekujes da webmasteri pune neciji dzep? Login facility svako moze napraviti, zar stvarno mislis da je webmaster glup da anulira vrednost svoje promocione kampanje i SEO, pa da nekom passport sajtu da sav svoj saobracaj?

Recimo, passport sajt, bilo koji, bi prakticno meni trebao da placa uslugu koju ja cinim passport sajtu - login tamo, logout tamo, reklame tamo, saobracaj tamo. Inace, koju ja vajdu imam od passport sajta? Bas nikakvu. Ko hoce, registrovace se kod mene, ko nece, cao. A to vazi jos i vise za vrlo veliki sajt, koji milione zaradjuje.

Poslednja izmena od bojan_bozovic : 07. 04. 2006. u 16:31.
bojan_bozovic je offline   Odgovorite uz citat