Citat:
Originalno napisao Dzordz
Recimo da zelim da radim aplikaciju nije bitno da li je iphone/web/desktop sta mislite kakve su mogucnosti da se nekim od programera udje u deal gde bi plata bila nesto para i nesto procenta (mesecni budzet vec znate).
|
Financije nikad nisu problem. Problem je 'napipati' dobru stvar.
Znam da to zvuci kao floskula, ali ako se vec bavimo teorijama posla onda je jedna stvar vrlo jednostavna: profit donosi stvar koja ima vrijednost. Kome donosi profit? Svima. Tko je zainteresiran za nju? Svi.
Govorim to iz razloga sto sam primjetio opcenito da postoji neka svijest o tome da 'meni kao nekom tko nesto razvija netko (investitor) daje novac'. Nista on meni ne daje. On investira u svoj profit.
Stoga, iako se ovo cini kao nevazna stvar i puko teoretiziranje, poanta radi koje to govorim jest: nije stvar naci nekog tko ce biti voljan 'raditi za malo para' (jer to povlaci neke zakljucke i o kvalieti, itd...) vec nekog dovoljno pronicljivog tko ce shvatiti mogucnosti (pod preduvjetom da imas dobar projekt, jasno). Ovo ti vec samo po sebi govori gdje trebas ici s dobrim projektom, a to je tamo gdje je lova, a ne gdje je know-how nesto isprogramirati. Jedini tko je u cijelom lancu nezamjenjiv si ti (ako imas dobru ideju), sve ostalo su alati ostvarenja, a njih je koliko i ljudi koji se tim poslom bave (financiranjem i programiranjem, u ovom slucaju).
sorry na malom teoretskom kutku, na pauzi sam od programiranja