Pogledajte određenu poruku
Staro 24. 04. 2006.   #43
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
 
Avatar bluesman
 
Datum učlanjenja: 18.05.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 5.450
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman
Default

Citat:
Originalno napisao oksite
Ako u ovoj zemlji svaka susa i busa, bez znanja i cesto bez ispunjenja osnovnih kriterijuma za izbor, dobija direktorska mesta u najvecim firmama, to ne znaci da sad svi to treba da prihvatimo kao role model i svi se ponasamo na isti nacin. Recimo, ja radim od 1998 u Posti.
Dovoljno si objasnio poslednjom rečenicom citata, trebao si to odmah da kažeš Sada mi je jasno zašto tako razmišljaš. Mogao si odmah da kažeš da misliš na državne firme.

Prvo, u privatnoj firmi, kakva god da je, niko nikada neće "dobiti" direktorsko mesto već će ga teško zaraditi. Tu je bitna razlika. To je ono što ja pričam. Kako ja da zaposlim nekoga i da mu dam platu XXX kada ne znam ko je i kako radi. Kada se pokaže, vrlo rado ću ga postaviti da rukovodi, povećaću mu platu (jer on to zaslužuje pošto svojim radom doprinosi da firma radi bolje i zarađuje više) ali to naravno, opet nije "do penzije" ako prestane da radi kako treba. E to je razlika između tvojih "poslodavaca" i "poslodavaca" o kojima ja pričam.

Ali moraš priznati da se i radnici mnogo drugačije ponašaju u privatnim i državnim firmama. Iste ne možeš prepoznati kada pređu iz jedne u drugu.

Evo danas, čisto da ti ilustrujem koliko se sve promenilo, pričam sa mastorom koji mi sređuje stan. Kaže čovek:
- sutra ne radim - crveno slovo.
- Jebem ga, koliko više ima tih crvenih slova? Jel' radiš za 1. maj?
- Što da ne radim, nije nikakav svetac?

Da li si mogao nekada da zamisliš da neko radi za 1. maj? Ili da kaže otvoreno da ne radi zato što je crveno slovo? Sve se okrenulo a koliko ćeš biti uspešan je proporcionalno u kojoj meri ćeš se prilagoditi novonastalim uslovima.

Zato preporučujem i ovim mlađima, niko neće da vas zaposli za velike pare da ne radite ništa pa još do penzije (osim ako se kao Damir ne zaposliš u Pošti, ali to nije za velike pare). Prilagodite svoje stavove situaciji. Odredite prioritete i interese. Često nije sve u parama već i u iskustvu koje stekneš, sa kojim ćeš za par godina stvarno moći da dobiješ posao za velike pare na dobrom mestu.

A ako ste od onih koji hoće da postanu milioneri do tridesete, onda ste pogrešili zanimanje.
__________________
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman
I don't always know what I'm talking about but I know I'm right!
bluesman je offline   Odgovorite uz citat