Citat:
Originalno napisao bokacbl
Ono sto me interesuje jeste, kako pocinjete raditi dizajn?
Da li kreirate kompletan izgled u nekom grafickom programu i onda prsitupate kreiranjeu CSS layout-a ili vec..
Konkretno ja sam odradio dizajn u Photoshop-u i sad ne znam odakle da pocnem...
|
Ja obicno pocinjem sa papirom i olovkom, i spiskom stvari koje ce da se nalaze na strani. Zatim sledi izrada samog dizajna u Photoshopu ili Illustratoru. A onda sledi pola sata gledanja u rezultat, ne bih li smislio najbolji nacin da se to predstavi CSS-om. Stavis layer preko slike pa po njemu zvrljas linije kako bi moglo da se sece, i pokusas da smislis kako bi otprilike uradio CSS za to, da li moze, i da li moze prostije...
Sto rece Ilija, to je pitanje iskustva, tesko je napisati recept kako to uraditi.
Gledas da uocis celine koje mogu jednostavno da se preslikaju pomocu CSS-a, sto znaci treba ti neko iskustvo oko toga sta moze, sta ne moze, koje stvari bolje rade crossbrowser i slicno. Dalje naprosto iseces delove koji ti trebaju, to je skroz banalna stvar ako je sve osmisljeno kako treba...
I prvih par put ces vrlo verovatno da se zeznes, i to ne jedanput, kad shvatis da to sto si hteo ne moze ili je preterano komplikovano. To je skroz normalno, tako da samo opusteno, obrises sve, pa iz pocetka...