Pogledajte određenu poruku
Staro 23. 12. 2013.   #1
trazimcuruzabrak
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Poruke: 209
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
trazimcuruzabrak is on a distinguished road
Default Periodično nagli pad u pretraživaču

Šta mislite koji razlog može biti da jedna stranica naglo pada periodično u pretraživaču? Znači mesec, dva dana bude na 3, 4 mestu u pretraživaču za jednu vrlo jaku ključnu reč preko koje mi dolazi na sajtu 80% posete, a onda naglo padne na 10, 11, 12 stranu i tamo se zadrži isto tako dugo. Jednom se posle toga ponovo vratila na prvoj stranici ali ne znam da li će i sada.

Inače sajt je na internetu već 3 godine, na stranici ništa nisam menjao od zadnjeg puta od kad je pala.

Neki moji poznanici koji se bave SEO kažu da je moguće da neki sajtovi kopiraju sadržaj, ili čak da konkurencija da bi me zajebala iskopira sadržaj i napravi duplikat na nekom sajtu i kad google to vidi penalizuje.

Neznam stvarno nisam pametan, kad bih bar znao razlog zašto pada tako naglo. Inače ostale ključne reči stoje na svom mestu u pretraživaču, samo su pale one ključne reči koje se nalaze na toj stranici. A imam jedan IFRAME na toj stranici da nije zbog toga? Mada ne bih reko posto mi taj IFRAME stoji godinama a stranica je do pre par dana bila na 4 poziciji za tu ključnu reč u pretraživaču, jedino ako nije google menjao algoritam pa sad to uvrstio kao lošu stvar. Poima nemam, svašta mi pada na pamet, stvarno sam i iznerviran i prosto sam nemoćan.

A evo kako to izgleda po grafikonu posete:

__________________
Igrice
trazimcuruzabrak je offline   Odgovorite uz citat