Pogledajte određenu poruku
Staro 28. 04. 2006.   #20
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot

Datum učlanjenja: 18.05.2005
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman

Ne znam kako drugi, ali ja mislim da vojni rok ne bi trebao da traje duže od obuke. Obuka u većini jedinica može da se završi za 3 meseca, zajedno sa svim gađanjima i terenima, sve ostalo je "mršenje muda".

Na kraju, kao što su neki i iskusili, to što si naučio u vojsci (osim recimo čišćenja puške) nema blage veze kada odeš u rat. Isto kao recimo sa školovanjem. Završiš faks, dobiješ prefiks ispred imena, i zaposliš se negde u struci i skapiraš da blage veze nemaš, i da si bez veze potrošio X godina na faksu učeći stvari koje ti ne trebaju u pravom životu.

Zato bih ja tu obuku napravio 1 mesec žestoko, + 1 mesec razne vežbe, gađanja, tereni... + 1 mesec "onako" (da čupaš cveće)... i m'rš kući.

Ok, postoji tu i drugi problem - malo nas je i siromašna smo država. Kada bi išli u vojsku samo oni koji žele i bili plaćeni za to, mislim da bi vojni budžet morao da bude bar trostruko veći a imali bi po 500-1000 regruta maksimalno na celoj teritoriji srbije. Tako da, ako ne želite da plaćate veće poreze, "zagrizi metak" i "izdrži" tih 6 meseci, koji stvarno iz naše perspektive (onih koji su služili godinu dana) zvuči smešno. Prvih tih 6 meseci ionako najbrže prođe, drugih 6 meseci je bilo žešće smaranje.