Pogledajte određenu poruku
Staro 08. 05. 2006.   #2
Dragan Varagić
Moderator
Master
 
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 631
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
Dragan Varagić će postati "faca" uskoro
Default

Morao bih da demantujem nekoliko informacija za koje se kaže da sam ih rekao (tako je to kada se priča u telefon, a novinar ne piše nego pamti):

- "Uprkos ovim podacima nivo internet oglašavanja je kod nas porastao za čitavih 100 posto, a Dragan Varagić, rukovodilac Specijalističkih studija iz oblasti elektronskog poslovanja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kaže da to nisu ogromne cifre." Ne znam šta znači ova rečenica. 100 odsto je odnos koji se vidi u sledećem pasusu, a odnosi se na period 2004. - 2005. Šta znači "ogromne cifre", ne znam iz kog su to konteksta izvukli...

- "Tu je i firma "Neogen" koja je pokrenula servis za oglašavanje, a kod njih se reklamirao "Porše" - objašnjava Varagić." Ovo je velika materijalna greška. Radi se o firmi Porše SCG, koja se oglašavala (tj. oglašavala određene modele vozila koja zastupa) preko servisa Httpool, a ne Neogen. Ja ono pod navodnicima nisam "objašnjavao".

- "Cene banera su od 1.000 dinara na manje posećenim sajtovima do 30.000 dinara na onim posećenijim." Rekao sam od 1.000, a ide i preko 60.000.

Šteta je kada članak o tako važnoj temi za nas pišu neki "novinari". Evo sasvim suprotnog primera, gde je novinarka na osnovu nekoliko mojih navoda proverila informacije i dodala ih u veoma kvalitetno koncipiran članak:
http://www.pretraga.co.yu/vesti/stra...tu_-_interview
Dragan Varagić je offline   Odgovorite uz citat