Pogledajte određenu poruku
Staro 23. 05. 2006.   #5
dinke
Super Moderator
Invented the damn thing

Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
dinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamen

Da sam na tvom mestu, jednostavno bi platio veratu produzenje registracije domena, a onda odradio transfer na sopstveni account. U slucaju da odbiju da to urade, procitaj ugovor koji si potpisao prilikom hostinga. Ako ova situacija nicim nije pokrivena, imas sva prava koje ljudi ovde pominju, tako da mozes pokrenuti spor kod ICANN-a.

Sto se isteka registracije tice, racunaj na to da ce nakon isteka grace/redemption perioda i deletion faze tvoj domen kupiti neki od domen ajkula, pogotovo ako provale da si na domenima imao solidan trafik. Inace, koliko sam pratio faza od expire-a do brisanja domena i njegove dostupnosti za kupovinu traje i po nekoliko meseci. Ako si bas uporan da zaobidjes verat, mozes da probas da pratis svakodnevno domen, i da odradis aukciju na nekom od specijalizovanih sajtova (moja preporuka pool.com), ali racunaj da je to kocka, jer se mozes suociti sa nekim ko je spreman da plati za tvoj domen i nekoliko stotina (pa i hiljada) dolara ako proceni da je vredan toga.