Pogledajte određenu poruku
Staro 06. 07. 2006.   #20
Pedja
Predrag Supurović
Grand Master
 
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Lokacija: Užice
Poruke: 791
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
Pedja is on a distinguished roadPedja is on a distinguished roadPedja is on a distinguished road
Default

Grane uposlednjim pozivima ogranicili su poziv samo na IT firme. REkli su da oni koji dodju na osnivacku skupstinu moraju sa sobom da ponesu overena ovlascenja svijih firmi i to IT firmi.

Sto se tice stanaka, ne mora to uopste da bude problem. Prvo, domeni nisu toliko internesantni da bi se strankeotimale oko njihove kontrole, kao sto je medijski prostor. Drugo, agenciaj moze da funkcionise kao potpuno strukovna organizaciju u kojoj su angazovani strucnjaci za takav posao, a drzava moze da iam kontrolu samim tim sto u upravnom odboru ima svog predstavnika (u francuskoj recimo dvamesta u upravnom odboru su rezervisana za ministre dva ministarstva odgovarajucih oblasti, sto moze i kod nas da bude slucaj. UIloga predstavnika drzave bi bila u tome da kontrolsie finansijsko poslovanje, planiranje troskova i same troskove i slicno.

Jedna ispravka, ispostavilo se da su sada izmenili formu i da ne osnivaju nezavisnku nevladinu organizaciju kao sto su do skora pricali, vec osnivaju fond i zaista u toj fond primaju samo firme. To je samo jos jedan dokaz da ih zanima samo novac, a uz to i da zele da prisvoje nacionalni resurs i uskrate mogucnost gradjanima Srbije da ucestvuju u njegovoj kontroli, jer je clanstvo dozovlejno samo pravnim licima. Time se direktno krsi ustav.
Pedja je offline   Odgovorite uz citat