Tema: Nikola Tesla
Pogledajte određenu poruku
Staro 11. 07. 2006.   #8
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
 
Avatar bluesman
 
Datum učlanjenja: 18.05.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 5.450
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman
Default

Delimično si u pravu, Gorane, iako je dosta radio i u evropi, istina je da je najvažnije napravio u americi, znači ne "sve". Zaboravljaš da je u ameriku otišao kao već afirmisan pronalazač, a to je morao negde da "ispeče".

Opet te priče, naš i vaš i svačiji, istina je da oni koji ga najviše svojataju imaju najmanje prava na to, ali je takođe istina da je Tesla uvek govorio da je srbin i promoviše srpstvo širom sveta, čak je i prevodio i objavljivao u americi pesme Jova Jovanovića Zmaja. Takođe je istina da je u Srbiji boravio samo par dana, kada je i dobio orden (već kao strani državljanin) a najstrašnija činjenica je da ga Hrvatska država prisvaja (čak i kao srbina iz hrvatske) u trenutku kada njegova rodna kuća propada a ceo kraj oko Smiljana, naseljen srpskim stanovništvom nema elektičnu energiju.

Dakle, sve su to nebuloze sa svih strana, videćemo šta će biti za 100 godina, pošto ionako svi tvrde da je Tesla čovek koji je mislio daleko ispred svog vremena. Možda ga i dostignemo za par vekova, bar po moralu.
__________________
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman
I don't always know what I'm talking about but I know I'm right!
bluesman je offline   Odgovorite uz citat