Pogledajte određenu poruku
Staro 11. 07. 2006.   #3
Ivan
Psychedelictrance freak
Wrote a book
 
Avatar Ivan
 
Datum učlanjenja: 04.06.2006
Lokacija: Srbija, Beograd
Poruke: 1.008
Hvala: 325
933 "Hvala" u 34 poruka
Ivan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoro
Pošaljite poruku preko Skype™ za Ivan
Default

Ne treba da te cudi to sto mozes da hvatas wire svuda, isti je slucaj u vecini gradova u Srbiji. Imam ista iskustva za jedno 15ak gradova kod nas.

Sto se tice sigurnosti tvojih podataka ista je kao i sigurnost te mreze tj nema nikakvog kriptovanje\zastite. Tj svako moze da snifuje tvoje podatke.

Problem ili u tvom slucaju usluga se javlja zbog lose konfiguracije rutera tj admina mrzi ili ne zna da konfigurise isti mada je to jako jednostavno, cini mi se da na pomenutom ruteru treba samo podesiti ovo: wireless->security pa se onda bira security mod i kljuc za enkripciju. Opet i ovde postoje mogucnosti da se razbije zastita (wep se razbija za 10 min) ali uz dodatnu konfiguraciju firewall-a i mac filtera procenat probijanje zastite se svodi na >1%.

Dakle po mojoj proceni (pre sam se zaludjivao sa wire) je potrebno izdvojiti dodatnih 10-15 min da se ovo sve ispodesava kako treba.
Ivan je offline   Odgovorite uz citat