Pogledajte određenu poruku
Staro 19. 07. 2006.   #14
ivanhoe
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
 
Avatar ivanhoe
 
Datum učlanjenja: 18.10.2005
Lokacija: Bgd
Poruke: 5.320
Hvala: 104
2.344 "Hvala" u 583 poruka
ivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svima
Pošaljite poruku preko Skype™ za ivanhoe
Default

@Djuki: imam iskustva sa WPMU dosta jer odrzavam blogtastic.com (sajt je klijentov, ali sav customizing na njemu sam ja radio). WordpressMU je cisti hack Wordpress-a, kreira zasebne tabele (njih 8 ako se dobro secam) za svakog novog korisnika, tako da meni na blogtastic.com trenutno postoji oko 50000 tabela. Svaki pokusaj da backupujes toliko tabela zahteva da se ugasi baza, jer ni jedan tool ne moze da podnese toliko tabela.

Pored toga, drugi ogroman problem sa tim pristupom je sto je jako tesko napraviti bilo kakvu cross-blog statistiku, tipa izvuci 10 blogova koji su poslednji update-ovani ili blogove koji imaju najvise postova (jer je svaki blog u zasebnoj tabeli). Moras da pravis pluginove i zasebne tabele u kojima ces cuvati countere, to je jedini nacin. A naravno za ovakve blog communitije je vlro bitna ta interakcija izmedju blogova.

Takodje mnogi propertiji vezani za blog se cuvaju serializovani u wp_options tabelama, opet za svaki blog zasebno, pa i tu postoji problem oko pretrazivanja baze..

I na kraju sam kod je na momente jako loshe pisan, zbrda zdola, neefikasno i slicno. Naslovna strana blogtastic.com uradi 30+ upita na bazi, ubi me ako znam zasto..
__________________
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done.
ivanhoe je offline   Odgovorite uz citat