Ako za neko normalno radno vreme, može realno da se uzme i 400-500 evra mesečno, ne vidim zašto je ponuda loša. Bila bi dobra i za manje (200-300), kad pogledamo šta i koliko ljudi rade kod nas, i za kakve plate. Imamo horde nezaposlenih (20-30 god), koji, i ako nađu posao, rade za 10000 usranih dinara mesečno u trafici, na tezgi, restoranu, butiku... a to je jedva više od 100 evra (a često je samo 100, pa i manje). A ljudi sa 30 godina staža rade za 300 evra... Ne znam šta kenjate, kakav crni evropski standard, neće tamo nas biti još 20 godina ovim tempom (sve i da sutra predamo 10 Mladića). Jeftina radna snaga = outsorcing (dobro, ne uvek, ali u ovakvim situacijama, jeste)... Znam mnoge programere (including me) koji rade za tolike (ona "početna" suma, ipak ne radimo za 100 evra ;D ) ili manje pare, od čega su neki C++ programeri sa nekoliko godina iskustva. 500 evra je u ovoj zemlji normalna programerska plata, a ima i manjih koliko hoćete... Ne želim da našoj branši spuštam cenu još niže, ali budimo realni, pre svega!
Ja ću koliko sutra da predložim ovaj posao nekolicini mojih ortaka (koji ispunjavaju uslove, što se tiče brzine veze i jezika), ako je ponuda još uvek aktuelna?
|