Pogledajte određenu poruku
Staro 11. 08. 2006.   #116
mungos
Knowledge base
Wrote a book
 
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Poruke: 1.123
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
mungos is on a distinguished roadmungos is on a distinguished roadmungos is on a distinguished roadmungos is on a distinguished road
Default

Meni samo nije jasan stav 37s ekipe o mogućnosti lakog kloniranja njihovog proizvoda. Pisao sam već negdje o tome, njihova čitava filozofija ide ka pojednostavljivanju proizvoda. U suštini što je app jednostavnije, lakše ga je iskopirati. Simple as that.

Koristim u zadnje vrijeme aC i u suštini šta to u Basecamp posjeduje: napraviš običnu to-do listu, napišeš post i mogućnost ostavljanja komenatara na isti (kao na blogu), mogućnost uploada fajlova na server, dodavanje milestonea (obični vremenski alert kad je trebalo nešto uraditi i onda ti on u crvenom boxu odbrojava koliko dana kasniš od tog datuma). I na kraju sve to uokviriš pod jednim zajedničkom labelom, da kažem projektom. Mislim to je to, nije space shuttle.

Stvar je propagande kako je sad taj proizvod nešto vrhunsku i nije mi nikada jasno zašto se development zajednica oduševljavala tim Basecampom, možda ruku na srce što taj proizvod radi posao? Pa recimo Romance-Cafe je višestruko komplikovaniji proizvod za razvoj od BC/aC. Izgleda samo je trebalo da se pojavi po običaju Crazy Serb i zezne stvar Amerima... U suštini čitava ta priča aC vs BC je više stvar ko ima cojones, a ko nema... :-)

Za naš srpski dev community ekstremno je pozitivno (a ionako imamo takav status u svijetu kao "bad boys" i poznati stav o našoj kuražnosti u ovdašnjim mitovima, urbanim legendama i vicevima gdje uvijek nadmudrimo na kraju Amera i Rusa) što je jedan dečko iz Srbije pokazao da ima cojenes. Ništa više, niti manje.
mungos je offline   Odgovorite uz citat