Pogledajte određenu poruku
Staro 15. 08. 2006.   #10
Ilija Studen
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
 
Avatar Ilija Studen
 
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Poruke: 2.669
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
Ilija Studen će postati "faca" uskoroIlija Studen će postati "faca" uskoro
Default

Pa pazi, ono što sam hteo da kažem je da GS nema previše smisla ako ga gledaš samog (od te ideje si ti krenuo ovu temu), ali ima i te kako smisla kad ga gledaš u grupi sa ostalim Google proizvodima. Međusobno se upotpunjuju i kao grupa čine prilično funkcionalnu celinu.

To sa mrmotima je priča za sebe. Istorija je prepuna primera gde su ideje koje su se "konzervativnijim" ljudima učinile besmislenim napravile čuda (kao i suprotni slučajevi kada su propadale strašno brzo). Primer. Da si pre nego što je Google postojao pitao korisnike da li im treba još jedan pretraživač weba sigurno bi se našlo dosta "konvervativaca" koji bi rekli da je trenutno stanje zadovoljavajuće, da novi pretraživač nije potreban i da neko ko ulaže svoje vreme u tako nešto jednostavno traći resurse. Da si im spomenuo da par klinaca na Stafordu pravi pretraživač koji će promeniti svet reakcija bi bila: "Ma da, a onda je mrmot zavio čokoladu u foliju..."

I da, kritična greška: nešto što Guy zove ubilačkim genom. Zašto bi Google trebao da se takmiči sa MSom i pobedi ga? Korisnika ima dovoljno da obe kompanije funkcionišu bez problema jedna pored druge. Pogledaj Apple i MS. Fino i jednima i drugima - profit nikad nije bio veći, nikad nije bilo više korisnika. Da li se direktno kolju? Pa malo, ali ne do te mere da će prva zbrisati drugu sa tržišta ili obrnuto.

Da citiram jednu uticajnu osobu: "I know the human being and fish can co-exist peacefully".

Btw, ja sam slab u predviđanju budućnosti. Samo hoću da kažem da iz pogrešne perspektive gledaš na jedan proizvod i da treba malo da se "odaljiš" i sagledaš kompletnu platformu pa da na osnovu toga doneseš svoj sud
Ilija Studen je offline   Odgovorite uz citat