Pogledajte određenu poruku
Staro 29. 09. 2005.   #22
Dejan Bizinger
Moderator
Wrote a book
 
Avatar Dejan Bizinger
 
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 1.165
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
Dejan Bizinger će postati "faca" uskoroDejan Bizinger će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Originalno napisao bluesman
Ja sam explicitno i protiv transkripcije i sviđa mi se kako to rade recimo hrvati, pišu reči a naročito imena u originalnom obliku. Kada neko napiše Dejvid Bekam, voleo bih da vidim njegovu reakciju kada bi recimo isti taj "Bekam" napisao njegovo ime transkribovano na engleski, recimo "Deyan Beezinguer" ili "Deyan Bussinguer" - siguran sam da bi naš dragi Dejan napušio David Beckham-a.
:-). Kod mene je situacija ta da stranci u razgovoru cesto u startu izgovaraju moje ime kao DeJean a na srpskom bi to bilo kao Dežan sto mi deluje simpaticno :-). Inace, imam rodjaka u Australiji po imenu Joe Bizinger koji, naravno, izgovara, svoje prezime kao Bizindžer, sto je i ocekivano za englesko govorno podrucje. Mislim da nasi ljudi u inostranstvu ne bi imali problem kako im neko napise ime i prezime (oni to uvek pisu kako treba) nego bi bio drugaciji izgovor pa bi nas dragi Bluesman verovatno bio oslovljan sa Gouren Pilipovich (Pilipovik na francuskom) :-).

Citat:
Originalno napisao Ilija Studen
O korišćenju džambo izraza kako bi se nekih mislima dala veličina ili jednostavno "zamazale oči" sagovorniku neću ništa reći, samo ću citirati jednog wannabe menadžera: "Po mom mišljenju potrebno je povećati iteraciju između dizajnera i programera" (ista osoba koja je izrekla famoznu izjavu koja mi je u potpisu a tiče se Mamba).
LOL for iteration :-). Inace, kada sam procitao tu recenicu odmah sam pomislio da je rec o istoj osobi kao iz tvog potpisa na koju se obicno uvek nasmejem :-).
__________________
Flirtic.rs - social dating baziran na testovima i anketama | Karike.com - upoznaj nove osobe
Dejan Bizinger je offline   Odgovorite uz citat