Zahvaljujuci ovakvim tekstovima ce, nadam se, neki ukapirati poslovni potencijal interneta i poceti da razmisljaju u tom smeru.
Ja sam, na primer, radio sajt za neki frizerski salon iz Zagreba. Dok sam razgovarao sa naruciocem sajta ni sam nisam bio toliko siguran u proceni koliko ce sajt uticati na pocvecanje posla salona, ali kad sam sajt zavrsio i malo izpromovisao (prijavio odgovarajucim direktorijumima, dobro odradio SEO pa smo bili vidjeni na pretrazivacima...) stvarnost me je demantovala u pozitivnm smislu. Vlasnica salona mi je tako jednom prilikom javila sa radoscu da joj je u salonu bio neki Brazilac koji je za salon saznao preko neta, video afro-kikice koje je zeleo .... i pojavio se u salonu. Sledece iznenadjenje je bila ponuda putem kontakt stranice od strane neke Tajlandske firme koja pravi frizerske makaze (a sajt je samo na hrvatskom). Ljudi i danas cesto pitaju za slobodne termine, pitaju detalje u vezi frizura.... ali bih zakljucio da je to ipak Hrvatska, odnosno IT svest koja je vise godina ispred srpske.
|