Tema: Sta je spam?
Pogledajte određenu poruku
Staro 27. 10. 2006.   #12
dark_mark
profesionalac
Qualified
 
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Poruke: 134
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
dark_mark is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao LiquidBrain
Pozdrav ljudi, evo interesuje me, kako je pravno regulisano u Srbiji, i da li je pravno regulisano pruzanje usluga preko interneta. pod tim mislim, kako se registruje neki internet servis, npr. slanje SMS-a, preko stranice... i tako dalje.

Interesuju me pravni segmenti. Molim vas da ako imate iskustva u registrovanju ovakve price kazete shta ste sve morali da pripremite od dokumentacije, i shta je sve potrebno, ili da me uputite na neki zakon ili clan u nekom zakonu.
Mogao bih da se posavetujem sa advokatom, ali i njemu treba da se plati a para bash i nemam mnogo. Pa shto manje saveta trazio od advokata manje ce da me koshta

Hvala.
Telekom i Telenor tumače da se ti SMS-om obraćaš njihovim korisnicima. U tom smislu imaju dva tumačenja.
1. SMS oglasi (skupa varijanta) da možeš bilo kome da uputiš SMS sa reklamnim sadržajem.
2. SMS notifikacije .... ako imaš neki ugovoreni odnos sa korisnicima. U praksi oni treba da ti ostave br.tel. i da se saglase da ih ti obaveštavaš o nečemu putem SMS-a. Praktično da se registruju za pružanje neke tvoje usluge.

Postoji opcija da se vežeš za nekog ino provajdera koji ima posebne ugovorne odnose sa domaćim operaterima. tu već ne znam kako stoje stvari.
Ako zakupiš kod telekoma određeni br. bulk poruka to ne znači da te poruke možeš slati bilo kome, osim ako nisu upitanju SMS oglasi.
Pozdrav.
dark_mark je offline   Odgovorite uz citat