Pogledajte određenu poruku
Staro 04. 11. 2006.   #117
Dragan Varagić
Moderator
Master
 
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 631
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
Dragan Varagić će postati "faca" uskoro
Default

Rok za dostavu podataka je bio pomeren za nedelju dana, obzirom na grešku koju je objavio servis vibilia.co.yu. Ugovor je potpisan sa nekoliko dana zakašnjenja, obzirom na zauzetost gen. dir. U samom ugovoru, Arhel je naveo rokove koji se poklapaju sa projektovanim vremenom, u skladu sa pomeranjem momenta potpisivanja ugovora. Odobravanje prve faze je bilo na vreme, ali se kasnilo sa odobravanjem funkcionalne specifikacije (80 str. dokument) i (naravno) dizajna Web sajta.

Usvojeni novi rok za završavanje Web sajta, koji isključivo zavisi od Arhela jeste 07.11.2006., a sajt će biti pušten za javnost 29.11.2006., na dan TVNS (što je bio plan i sa rokovima koji su dati u originalnoj dostavi ponuda). Znači, ostalo je manje vremena za tzv. "vruću" probu, tj. vreme koje će Web redakcija da radi na kompletnom Web sajtu.

Web redakcija radi skoro mesec dana, u bazu se već nedeljama ubacuju tekstovi koji se produkuju u wire-frame (tzv. "hladna" proba). Trenutno j aktuelno pitanje rešavanja hosting servisa i pitanja kada će se početi sa pušta njem streaming-a (najverovatnje ne odmah po puštanju sajta, obzirom na troškove istog).

Sajt ima preko 30 različitih vrsta boksova u kojima će se nalaziti različite vrste funkcionalnosti, i nađen je način rešavanja tzv. "dramaturgije stranice", što je osobina koju u svetu ima samo nekoliko news sajtova. Velika je verovatnoća da će većina manjinskih redakcija krenuti sa produkcijom online vesti (doduše skromno, obzirom na mogućnosti), dok će na srpskom jeziku produkcija online vesti biti na najverovatnijem nivou između 30 i 50 vesti dnevno.

Oni (sa strane) koji su imali prilike da vide kako će izgledati sajt, uglavnom su zadovoljni izgledom.
Dragan Varagić je offline   Odgovorite uz citat