Pogledajte određenu poruku
Staro 26. 11. 2006.   #65
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
 
Avatar bluesman
 
Datum učlanjenja: 18.05.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 5.450
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman
Default

Još malo sam mozgao, iskreno svi predlozi imaju smisla, samo se treba odlučiti za najbolju varijantu (al' sam mudroser.... )

Moja ideja da prijave traju do 15 januara je čisto praktična. Idu praznici razni, pa generalno niko iole normalan ne fukncioniše kvalitativno do polovine januara. Osim toga, želim da se zakeče svi sajtovi iz tekuće godine, možda će se neki namenski lansirati baš 31. decembra.

Što se tiče sajta, predlažem recimo projekatgodine.devprotalk.com ili nagrada.devprotalk.com ili proaward.devprotalk.com ... neka Dragan Babić (li bilo ko zainteresovan) napravi layout, ja imam neki svoj simple CMS u koji ćemo da ubacimo sve to, može odmah da bude i dvojezički (kao referenca) i možemo da primamo prijave.

Najveći problem je ono "žiri" vs "no jury". Ukratko: Ja sam dakle predložio da svi članovi DPT glasaju za projekat godine ali i da se oformi specijalan žiri od 10 do 100 članova DPT koji će da ocene sve prijavljenje projekte i obrazlože svoju ocenu. Generalno, to znači da će postojati 2 nagrade.

Plašim se da ako bi ostavili da svi ravnopravno glasaju, a pošto je ovo otvoren forum pa može da se registruje svako, imali bi dosta novih članova koji bi se registrovali samo zbog glasanja (been there, znam šta pričam). Moramo da se složimo da dosta članova i nisu web profesionalci, što naravno nije mana, ali onda može da se diskredituje podnaslov nagrade "po izboru web profesionalaca". Za ulazak u žiri možemo da definišemo par kriterijuma, recimo član žirija mogu da postanu svi zainteresovani koji imaju X projekata (X=1,stvar dogovora).

Dalje sam predložio da u žiri mogu da uđu i drugi "zaslužni" ljudi, po pozivu.

Još jedna napomena: ideja je da ovo ne bude onaj starinski "web design award", već prava nagrada pri čemu se prijavljeni projekta secka na sitna crevca i sve se gleda - sve utiče na krajnju ocenu (osim samog server-script koda u koji i ne možemo da imamo uvid ako nije open source). Ovde je design samo jedan od ravnopravnih kriterijuma.

Zato sam ja hteo da odvojim 2 nagrade, jednu koju dodeljuju stvarno kolege, ljudi koji žive od ovog posla, dakle "žiri" - čime bi "akademija" o kojoj govore Goran Aničić i boccio dobila "background", a drugu svi članovi DPT koji generalno predstavljaju ljude koji "ne žive" od ovoga ali su jako zainteresovani i uglavnom znaju šta pričaju.

Nije isto kada 1000 članova sa recimo Romance Cafe i DPT oceni neki sajt. Ovi prvi generalno ne znaju da ocene ništa više od subjektivnog "lepo je - nije lepo", a ovi drugi, iako ne profesionalci, tehnički znaju da prepoznaju kvalitet / nekvalitet.

Imamo dovoljno vremena, ne moram danas da odlučimo - predlažem da svi razmisle o tome.
__________________
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman
I don't always know what I'm talking about but I know I'm right!
bluesman je offline   Odgovorite uz citat