Pogledajte određenu poruku
Staro 26. 11. 2006.   #66
mungos
Knowledge base
Wrote a book
 
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Poruke: 1.123
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
mungos is on a distinguished roadmungos is on a distinguished roadmungos is on a distinguished roadmungos is on a distinguished road
Default

Miloje je sažeo suštinu. Bez starca nema udarca
Slažem se i sa Bluesmanom oko datuma, to je sad tehničko pitanje da se datumi prilagode usled januarske prazničke groznice. Promocija događaja je najmanji problem u čitavoj priči.

Takođe, nadovezaću se na Bluesmanove misli oko samog izbora.

Citat:
bluesman:
Najveći problem je ono "žiri" vs "no jury". Ukratko: Ja sam dakle predložio da svi članovi DPT glasaju za projekat godine ali i da se oformi specijalan žiri od 10 do 100 članova DPT koji će da ocene sve prijavljenje projekte i obrazlože svoju ocenu. Generalno, to znači da će postojati 2 nagrade.

Plašim se da ako bi ostavili da svi ravnopravno glasaju, a pošto je ovo otvoren forum pa može da se registruje svako, imali bi dosta novih članova koji bi se registrovali samo zbog glasanja (been there, znam šta pričam). Moramo da se složimo da dosta članova i nisu web profesionalci, što naravno nije mana, ali onda može da se diskredituje podnaslov nagrade "po izboru web profesionalaca". Za ulazak u žiri možemo da definišemo par kriterijuma, recimo član žirija mogu da postanu svi zainteresovani koji imaju X projekata (X=1,stvar dogovora).
Potpisujem sve i takođe mislim da treba da postoje dvije nagrade:

1. Nagrada DPT žirija
2. Nagrada DPT članova

DPT trenutno ima 740 registrovanih članova, najbolja je solucija možda zamrznuti glasanje članovima registrovanim posle jednog fiksno određenog datuma. Dobro je i što se sirNemanjapro javio kao predstavnik jakog uber geek lobija na DPT-u koji kao glavno mjerilo u "kvalitetu" nekog sajta uzimaju da li prolazi W3C validaciju, što je krajnji nonsens i upravo dovoljno dobar argument i prilog priči zašto treba odvojiti nagradu članova i žirija.
mungos je offline   Odgovorite uz citat