Pogledajte određenu poruku
Staro 27. 11. 2006.   #15
Pedja
Predrag Supurović
Grand Master
 
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Lokacija: Užice
Poruke: 791
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
Pedja is on a distinguished roadPedja is on a distinguished roadPedja is on a distinguished road
Default

Moze da se napravi ukrsteno, osnovna podela kategorija da bude po nameni sajta (ipak je to najlogicnija podela) a u okviru te da se sajt ocenjuje po ostalim, tehnickim karakteristikama. Tako se dobija ukupna ocena po tipu ali se moze napraviti presek i po nekoj tehnickoj karakteristici.

A na kraju krajeva mogu da se naprave i kategorije po oba kriterijuma. Uzminte na primer nagrade za filmove, dodeljuju se i po zanru ali i postrukvonim kriterijuma (najbolji glimac, reditelj, muzika, i slicno...)

U statu ne treba pretericati sa brojem kategorija. Lako je dodati nove kategorije, ali ne verujem da ima toliko kandidata da mozemo odjenom podeiliti nagrade u svim mogucim kategorijama.

E da, treba predvideti i da se ne podeli nagrada (recimo da postoji neki minimalan broj poena da bi bilo moguce dobiti nagradu pa ako niko nema dovoljan broj poena, nagrada se ne dodeljuje). To bi, recimo, moglo da bude 80% od moguceg maksimuma. tO da ne dodjemo u situaciju da za jednu kategoriju bude nominoavn jedan projekat i automatski i dobiej nagradu.

Takodje bi moglo da se uvede a ako za jednu kategoriju nema bar 5 nominovanih, nagrada se u toj kategoriji ne dodeljuje, a nominovani se prebacuju u kategoriju razno. Tako bi mogli da imamo mnostvo mogucih kategorija ali u ziriranje bi isle sam one koje imajudoovljno nominacija.

E da, valjalo bi da u definiciji nagrade imamo sto vise srpskog jezika. Engleski jeste kul i fensi ali ipak je ovo nagrada na nasemo govornom podrucju, a ako se korsite engleski izrazi onda treba dabudu transkribovani kao sto je i ispravno u srpskom jeziku. Da bi nagrada postala prestizna, treba voditi racuna i o takvim stvarima kao sto je pravopis.

Poslednja izmena od Pedja : 27. 11. 2006. u 08:27.
Pedja je offline   Odgovorite uz citat