Pogledajte određenu poruku
Staro 01. 12. 2006.   #237
Dragan Varagić
Moderator
Master
 
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 631
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
Dragan Varagić će postati "faca" uskoro
Default

Prosto je neverovatno kako Marko Bijelić ima analitičan sistem razmišljanja za svoje godine

Off Topic:
Ako postoji mogućnost, pozvao bih te da dođeš u petak u Novi Sad da održiš jesno predavanje pred postdiplomcima (case study day), prespavaš u NS-u, a u subotu da odemo zajedno do BG-a da tamo održiš predavanje na VETŠ-u (oba predavanja su honorisana i plaćeni su troškovi puta). Ako možeš, preko maila ćemo se dogovoriti detalje (izvinjavam se za zloupotrebu posta, ali mi je ovo došlo ko kec na jedanaest u odnosu termine predavanja sledeće nedelje).


Znači, kao prvo, ja jesam dao svoj sud o svim firmama koje su se javile na konkurs (imate na mom sajtu spisak - nisu sve iz Novog Sada), i nisam odlučivao o izvođaču radova. Do sada imao veoma pozitivna iskustva sa Arhelom (nisu jedini sa kojima sam imao pozitivna iskustva). Izgleda da kod nas mora postojati momenat kada se dešavaju probijanja rokova i od strane firmi sa kojima nisam imao ranije takva iskustva.

Razlozi za to su raznoliki, ali verovali vi ili ne, sajt je napravljen (nije sve publikovano jer naručilac nije dostavio sve sadržaje), ali (kao što se vidi) bagovit, i to će se rešiti u naredne dve nedelje. Upravo te dve nedelje (i malo više) bili su iz različitih manje ili više objašnjivih razloga - prazan hod. Radilo se o problemima hostinga (vidite ih još), o problemima odobrenja poslednje faze, i još nekim problemima (jednom drugom prilikom o tome, kada se olade strasti).

Ne pišem ovo da bih bilo koga pravdao, ali ima još jedan veoma bitan detalj u celoj priči - ceo urađeni sistem je dovoljno kompleksan da će sigurno trebati narednih mesec dana (a možda i više) za Web redakciju da se izvežba za korišćenje u pravoj meri. Tada bi trebalo na delu da vidite razliku ovog sistema sa većinom postojećih koji se bave sličnim sajtovima.

Na žalost, za sada ne mogu da dokažem javno, ali uslovi konkursa nisu bili nerealni. U svakom slučaju, jedan broj vas će čuti ovu priču, ali ne sada

I dalje sam mišljenja da ovo nije posao za pojedince i da bi određeni broj vas trebalo da se udruži i zajednički nastupa na većim projektima.

I Marko je veoma u pravu - ko radi taj i greši, ali trebalo bi što ređe...

Btw. Večeras su poslediplomci u NS-u već čuli jedan deo Case RTV

Off Topic:
Hajde namestite onaj link na stranici kategorije postova da stvarno ode na poslednju stranicu. Stiže negde do 12-e.

Poslednja izmena od Dragan Varagić : 01. 12. 2006. u 23:30.
Dragan Varagić je offline   Odgovorite uz citat