Pogledajte određenu poruku
Staro 14. 12. 2006.   #28
marinowski
Igor Marinović
Expert
 
Avatar marinowski
 
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Lokacija: Palić
Poruke: 549
Hvala: 31
39 "Hvala" u 17 poruka
marinowski is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za marinowski
Default

Bila je slična tema ranije, mungos je isto bio autor:
http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=613

Tamo sam već napisao svoje mišljenje, ali da ponovim i ovde uz male izmene:

Radio sam od kuće jedno dve godine, been there, done that. Imalo je prednosti, ali nisam znao kada mi počinje, a kada završava posao (kao da sada znam, hehe). Možeš jedno vreme raditi po 20 sati na dan, bez vikenda, ali kasnije se umorite od toga. Sada često nastavim da radim od kuće, ili gasim požar ako se nešto nepredviđeno desi (a desi se). Pokušavam da poštujem vikend, čini mi se da je bolje 5 dana više raditi a 2 dana se posvetiti nečemu drugome.

Office je OK ako vas radi više, osećaj zajedništva i brzina komunikacije su mnogo veći. Sada nas već ima više od 10, pa ne znam kako bi funkcionisalo bez firme. Takođe office deluje ozbiljnije, imaš gde da primiš goste. Gde ćeš u kući da došekaš ako ti dolaze u posetu likovi koje rade Geografski informacioni sistem Štutgarta, ili ako ti na brainstorming o novom projektu dolaze dizajneri iz Londona i Štokholma koji su radili globalni Landrover i Pizzahut sajt ... A nama dolaze takvi gosti.

Dinke je naveo da dobro radi u GMT-5 vremenu. Tu isto može doći do problema: šta ako su klijenti u drugoj vremenskoj zoni? Mi smo do sada radili samo sa Evropljanima, što je ok, samo što nekada Englezi nikako da odu kući, rade k'o blesavi. Od pre par meseci radimo sa firmom iz Seattlea, koji je na zapadnoj obali, pa sam ponekad u ponoć online da se dogovorim nešto sa njima. Naravno, to od kuće, to ne iz officea.

IM: jeste da oduzima vreme, ali moraš nekada pričati i sa partnerima ... nekako ti je lakše raditi sa čovekom koji ti kaže da je bio na pecanju i da mu je bilo super, nego sa nekim ko samo robotski šalje zahteve.

Što se tiče kilaže, to zahteva posebnu temu. Dok sam radio kod kuće, u otprilike sličnoj garderobi kao Nixa, ugojio sam se 10kg. Sada sam smršao 6kg, ovih 4kg viška nikako da ode.
marinowski je offline   Odgovorite uz citat