Pogledajte određenu poruku
Staro 14. 12. 2006.   #33
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot

Datum učlanjenja: 18.05.2005
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman

Citat:
Originalno napisao nixa
Školovanje koje ti spominješ je aktivno u Americi pa je njihov skor na školskim takmičenjima ( na svetskom nivou ) jedan od najnižih u svetu.
To je još jedan od onih legendi o nebeskom narodu i nebeskim hakerima. Razlika je kako se deca školuju, kod nas svi uče sve, a tamo uče ono što ih interesuju, za šta su talentovani i prema čemu osećaju afinitet. Naravno u osnovnim školama se kreće uvek od opšteg znanja, ali što pre treba dozvoliti da se neki razvijaju u smeru za koji su talentovani.

Citat:
Originalno napisao nixa
Današnji školski sistem je isti ko i pre 30 godina ,ali ono što meni nije jasno što ako nastave ovim tempom ja neću umeti da objasnim mom detetu neke stvari koje oni uče u osnovnoj školi ... ono što si ti Gorane radio u osnovnoj i ono što današnji osnovci rade su nebo i zemlja ... ali u globalu se ja slažem sa tobom ..stim da mora da se malo pogleda šira slika ... nastavak u sledećem broju ...
To sam i ja mislio dok mi dete nije krenulo u školu... iskreno, nisam ni razmišljao o školovanju do pre par meseci. Uče iste stvari i na isti način, u tome i jeste problem. Naravno, osim istorije i sličnih predmeta koji se kod nas menjaju svakih par godina u zavisnosti od toga ko je na vlasti

Problem kod nas je što nemamo top-top-vrhunske stručnjake. Oni koje svojatamo su se školovali u drugim zemljama (ovo bi trebalo da je dovoljan argument za svaku dalju diskusiju. Evo i ovaj leskovčanin koji "klonira", obrazovao se i stekao ugled i novac preko, a onda se vratio kod nas pa je sada "naš"). Pravimo državu mediokriteta (ovde nije pogrdna reč, već više mislim na "svaštare" koji od svega znaju po malo) umesto da stvaramo vrhunske stručnjake u raznim oblastima. Po meni je bolje imati 1 vrhunskog stručnjaka godišnje koji nema premca u svojoj oblasti iako se recimo ne razume u 1000 drugih stvari, nego 100 prosečnih koji znaju sve prosečno. Ti prosečni neka se takmiče na onim kvizovima opšteg znanja

Svi smo imali problem da se definišemo, naravno bez ičije pomoći a najmanje države i obrazovnog sistema. Ja sam jedno vreme radio čak i 3D (za one koji nisu znali) a onda sam jednog trenutka shvatio da ne možeš sve da radiš i sve da znaš. Bolje je da budeš dobar u jednoj ili dve stvari nego prosečan u 20 oblasti.

Za sve što znam danas obrazovanje je zaslužno jako malo, sam sam se obrazovao posle školovanja, umesto da sam iz škole izašao obrazovan. To je problem.

Poslednja izmena od bluesman : 14. 12. 2006. u 16:23.
bluesman je offline   Odgovorite uz citat