Citat:
Originalno napisao Pedjaa
Mislim da sa razlicitom decom treba da postoje razliciti nacini rada i to je sve. I o kakvom mi elitizmu u Srbiji pricamo ?? U cemu smo mi tako dobri osim nekim tamo sportovima kada treba misice da pokazemo...
|
Pa o cemu mi pricamo ovde? Sve vreme govorim(o) da treba drugačije da se radi. A to što osim u sportu nemamo drugih vrhunskih dostignuća je pitanje za tebe, da razmisliš o tome što pišeš. Pa da se opet zapitaš da li je dobro ovako kako je sada?
A baš u tom sportu postoji ono za šta se ja zalažem: najbolji idu gore, najlošiji idu dole, gde ideš zavisi od tvog talenta, rada i onoga šta su ulaže u razvoj tvog talenta. Mnogi su sportisti propali jer su bili u sredinama koje nisu mogle da im obezbede vrhunske uslove. Hajde da obezbedimo vrhunske uslove svima koji se ističu.
A tu je ta jednakost o kojoj pričaš: nema predodređenih, može da se ističe i Pera iz Beograda i Đoka iz Besnog Foka - svi imaju istu šansu da uđu - ali će samo oni koji se istaknu dobiti najbolje uslove. Ja stvarno ne vidim problem u ovoj logici, na istoj je zasnovan ceo zapadni svet na koji se pozivaš.