Pogledajte određenu poruku
Staro 14. 12. 2006.   #50
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot

Datum učlanjenja: 18.05.2005
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman

Ne znam zašto potežete ljudska prava? Kakve to beze ima sa ovom pričom? Nikome se ne uskraćuje školovanje već se priča o tome da oni koji mogu više i bolje dobiju više i bolje od drugih - ostali se školuju normalno.

@zira: pa to jeste jedan od strana medalje, ali to je priča o plaćanju kvalitetnog obrazovanja što je dostupno onima koji imaju to da plate. Toga ima svuda u svetu, ako imaš i možeš - šalješ decu u takvu školu. One ne moraju nužno da označavaju "bolje" obrazovanje ali su deca tamo "skockana", imaju sve što im je potrebno i imaju bezbednost. Da li znate da se u osnovnim školama po hodnicima muvaju dileri koji skoro nesmetano diluju travu pa čak i ozbiljnije narkotike. Da li možete da verujete da u školi nema kreda za pisanje? Koliko košta pakovanje tih kreda? 100 dinara. Ali pošto je škola takva kakva je, takva postaju i deca - prepuštena na nemilost neke tetkice koju mrzi da kupi krede ili neke sekretarice koja ne da novac za kupovinu. Pa to je bre da poludiš i prebiješ nekoga tamo.

Domar protiv koga je podneta krivična prijava od strane školskog policajca zbog pedofilije radi najnormalnije u školi još 2 meseca dok roditelji nisu zapretili da će da zovu beogradsku hroniku i celokupne medije.... tek onda su ga suspendovali uz izvinjenje istom (kasnije sam čuo da većini profesora popravlja po kući, pa su se verovatno osećali "dužni"). To bre nije normalno... više se plaše novinara nego pedofila u školi. Da bi neko podneo krivičnu prijavu mora da ima jako dobre dokaze, to su bre ozbiljne stvari.

Znači pričamo o ukupnom stanju u školi, ne samo o obrazovanju.

BTW, Ja sam predložio da se u postojećim osnovim školama formira (o trošku države, koji i nije neki poseban trošak) recimo posebno odeljenje u svakom razredu za napredniju decu sa kojom bi se posebno radilo.