Pogledajte određenu poruku
Staro 14. 12. 2006.   #58
oliver78
profesionalac
Professional

Datum učlanjenja: 03.09.2005
Hvala: 2
2 "Hvala" u 2 poruka
oliver78 is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za oliver78

Evo mogu vam preneti sve iz prve ruke, buduci da radim u jednoj osnovnoj skoli. Predajem matematiku i informatiku.

Ovo sto je bluesman naveo je prava slika stanja. U kontaktu sam sa mnogim skolama u okruzenju i znam da su problemi upravo takvi.

Potvrdu dobijam od bivsih ucenika koji su otisli u srednje skole i koji, po navici, imaju veliku slobododu u kabinetu (posle o njemu) isto se ponasaju u kabinetima u srednjim skolama, pa dobiju KECA jer su dirali misa, vadili kuglicu iz misa (zelieci da ga ociste) i slicno.

Nazalost, u kabinetu nemamo 20 P4 raucunara, ali i ono sto imamo je veoma funkcionalno jer su svi racunari umrezeni i imamo bezicnu vezu sa internetom. Investicija od ok 350eura sa sve radom, opremom, pretplatom i sl. Da napomenem da su racunari vecim delom (7/10) P2 300MHZ, sa 2-3GB hard diska, 128MB RAM, Win 2K....

Nacionalnim investicionim planom predvidjeno je da svaka skola dobije u najmanje 14 racunara. Direktor mi je rekao da je stigao i zvanicni dopis da treba da dobijemo, ali jos nista ne stize. Kome se sada moze verovati...

E sad zasto nema strucnog kadra?

Jednostavno. Plata. Od pre 3 nedelje odlaskom jednog radnika, preuzeo sam veci deo casova matematike (lakse je zbog rasporeda), a sta ce biti od INFORMATIKE zavisi od ucitelja koji sada predaje. Naravno po udzbeniku....

Da li znate kako izgleda udzbenik? Win98.... Ne vredi da pricam dalje. To ne koristim ni za mat, a kamoli za informatiku. Planovi, seminari (skoro bio u Zrenjaninu), KATASTROFA...

Jos 3 ispita do kraja i od septembra ne planiram da ostanem u skoli.