Citat:
Originalno napisao bluesman
@degojs: jesi se ti sad probudio ili ja imam ozbiljan problem da objasnim šta želim. Ne postoji odeljenje za glupe 
|
Pa ebi ga.. evo šta si napisao:
Citat:
BTW, Ja sam predložio da se u postojećim osnovim školama formira (o trošku države, koji i nije neki poseban trošak) recimo posebno odeljenje u svakom razredu za napredniju decu sa kojom bi se posebno radilo.
|
Dakle, ne postoji odeljenje za glupe, nego za napredne.. a šta su onda oni drugi? Pa znaš i sam, već sutra bi to odeljenje bilo prozvano "za mentole" a onda verovatno tako i tretirano..
Pazi, da li bi ti pristao da ti klinca ne smeste u to odeljenje za napredne?
A onda bi krenulo dalje: ako si bio "mentol" u osnovnoj, onda automatski ideš i u srednju za mentole, pa i fakultete.. ma koji bre fakulteti za mentole? U stvari, šta će oni i u srednjoj školi? A i osnovnu treba svesti samo da ih se nauči čitati, pisati i osnovna matematika (do 100). I onda ajmo u fabriku, na liniju.
Jednostavno, mislim da u tom uzrastu nema potrebe za takvim stvarima. Uvek je u odeljenjima bilo malo sporije i brže dece, pa nije to nikog sprečilo da postane genijalac, školovanje traje dosta dugo.. A deca koja su malo sporija ili samo lenja, mogu kasnije da se promene, itd.
Čini mi se da je malo rano suditi i praktično određivati nečiji život samo na osnovu onog što pokazuje kad je još đak-prvak. Ima vremena da se dete promeni i upravo je osnovna škola i druženje sa drugom decom možda tu da ga potakne i slično.. Šta znam.. Ne vidim da to (obavezno razdvajanje) treba da se radi u državnim školama koje su često jedina mogućnost za najveći deo porodica. Postoje drugi načini da se napredni dodatno obrazuju: izborni predmeti, itd.
Mislim da mi je neko od ljudi ovde jednom rekao kako je on kad je bio mlađi imao uvek lošije ocene iz matematike, a kasnije čovek završio PMF, baš matematiku valjda. Well.. da li bi ga završio da su ga od malena godinama ubeđivali da je mentol i manje vredan? Da li bi ikad uopšte poželeo da ide na faks, itd?